HOROSZKÓP

Ételhoroszkóp Neked!

Szerző:
Szabó Anna
Csillagjegyed nemcsak személyiségedet határozza meg, hanem hatással van az étkezési szokásaidra is. A csillagokból kiolvashatod, hogy milyen ételek tesznek jót, és melyek azok, amelyek akár árthatnak is az egészségednek. Azt is megtudhatod, hogy milyen ételekkel csábíthatod el szerelmedet.

       

         


*****



Kos (március 21.-április 20.)

Érdemes teljes étrendeden változtatnod. Lehet, hogy túl egyszerűen hangzik, de a halaktól és a különböző zöldségektől kezdve a zsírosabb húsfélékig bármit ehetsz, persze utóbbiakat csak mértékkel fogyaszd. Nagyon fontos, hogy figyelj étrended változatosságára, ha jót akarsz magadnak, akkor pedig teljes mértékben felejtsd el az éjszakai nassolásokat.

Mit főzz a Kosnak?
Ha a Kos kedvében szeretnél járni, a legjobb, ha valami szaftos húst sütsz neki, természetesen a sok zöldséget ne felejtsd ki. Desszertnek lepd meg valami különleges külföldi finomsággal.

Hús: bárány
Zöldség: sárgarépa, hagyma, retek, paprika
Fűszer: bors, fokhagyma, menta
Gyümölcs: grapefruit, görögdinnye


*****





Bika (április 21.-május 20.)

Figyelned kell arra, hogy mikor hagyod abba az evést, mert hajlamos vagy arra, hogy túl sokat habzsolj. Jusson eszedbe az is, hogy ami ízletes, az nem minden esetben egészséges. Sokféle gyümölcsre van szükséged, a legkiválóbb az alma és a körte. Igyekezz minden étkezés mellé zöldséget is fogyasztani.

Mit főzz a Bikának?
Ne feledd, a Bika a hagyományos ételek nagy kedvelője. Első fogásnak tökéletes egy tartalmas húsleves, utána jöhet a szaftos marhaszelet. Desszertnek pedig remek választás a gyümölcstál.

Hús: marha
Zöldség: bab, spenót, paradicsom
Fűszer: petrezselyem, menta, szegfűszeg
Gyümölcs: alma, banán, körte, eper


*****





Ikrek (május 21.-június 21.)

Minél több figyelmet fordítasz a fehérjében gazdag ételek fogyasztására, annál egészségesebben táplálkozhatsz. A mazsola és az aszalt sárgabarack nyugtató hatású lehet idegrendszeredre. Olívabogyóval és földimogyoróval csak ritkán kényeztesd magad, mert ezek nagy mennyiségben nem tesznek jót a bőrödnek. Magas olaj tartalmuk miatt zsírossá teszik bőröd.

Mit főzz az Ikreknek?
Az Ikrek számára nem a mennyiség, hanem a változatosság a fontos. Válogass különböző egzotikus finomságok közül, de egy igazán izgalmas sajttállal is elbűvölheted.

Hús: szárnyasok
Zöldség: karfiol, borsó
Fűszer: petrezselyem
Gyümölcs: sárgabarack


*****





Rák (június 22.-július 22.)

Nagyon szereted a hasad, ezért jobban oda kell figyelned, mit és mennyit eszel, különben könnyen felszedheted a kilókat. Van, amit mértéktelenül ehetsz, ilyen pl. a görögdinnye. A tenger gyümölcseivel is kényeztetheted magad, de mindenképp oda kell figyelned a mennyiségre.

Mit főzz a Ráknak?
A Rák jegyűeknél az étkezés ceremóniaként zajlik.
A legjobb, ha tenger gyümölcseiből készített ínyencségekkel leped meg, de nem fogja visszautasítani a gombás finomságokat és a könnyebb salátákat sem. Desszertnek kínálj friss tejszínhabos gyümölcsöt!

Hús: tengeri herkentyűk (halak, rák)
Zöldség: uborka, tök, burgonya
Fűszer: fahéj, vanília
Gyümölcs: szőlő, görögdinnye


*****





Oroszlán (július 23.-augusztus 23.)

Szükséged van a szárnyas húsokra étrendedben, de ne vidd túlzásba, étkezz minél változatosabban. Gyümölcsből és zöldségből azonban sohasem lehet elég, ezért bátran fogyaszthatsz belőlük a főétkezések között is.

Mit főzz az Oroszlánnak?
Az Oroszlán rajong a fényűzésért, a pompás lakomákért, ezért kaviárral, lazaccal, vadhússal vagy valamilyen egzotikus ételkülönlegességgel kápráztathatod el.

Hús: vad
Zöldség: olívabogyó
Fűszer: ánizs, szegfűszeg, bazsalikom, gyömbér
Gyümölcs: narancs, ananász


*****





Szűz (augusztus 24.-szeptember 23.)

Jobban teszed, ha a zöldségben és gyümölcsben gazdag étrendet követed. A zsírban és az olajban sült húsok egyáltalán nem tesznek jót.

Mit főzz a Szűznek?
A Szüzet nem tudod elvarázsolni kimagasló konyhai tudásoddal, inkább csak valami könnyebbet fogyasztana, salátát vagy szárnyasból készült ételt. Főfogásként valamilyen zöldséges ételt tálalj, desszertnek pedig a friss gyümölcs a legideálisabb.

Hús: szárnyas
Zöldség: karfiol, borsó
Fűszer: babérlevél, vanília, fahéj
Gyümölcs: barack


*****





Mérleg (szeptember 24.-október 23.)

A fekete ribizli, a fokhagyma, és az áfonya jó hatással van szervezetedre. Hanyagold a fűszeres ételeket, tedd változatossá étrendedet pikáns szószokkal és vitaminbomba salátákkal.

Mit főzz a Mérlegnek?
Az étel kevésbé fontos a Mérlegnek, a hangsúlyt inkább az étkezés meghittségére helyezi. A mérleg kedveli a finom salátákat, az édességeket pedig kimondottan kedveli.

Hús: szárnyas
Zöldség: spenót, paradicsom
Fűszer: ánizs, szegfűszeg
Gyümölcs: alma, banán


*****





Skorpió (október 24.-november 22.)

Nem árt kerülnöd a forró ételeket. A legjobb zöldség számodra a saláta és a fehérrépa. A tejtermékek is jót tesznek neked, de csak mértékkel fogyassz belőlük.

Mit főzz a Skorpiónak?
A Skorpió szereti a fűszeres ételeket. Készíts számára pl. mustármártásos halételt, de egy sajttállal is elkápráztathatod.

Hús: hal
Zöldség: sárgarépa, hagyma, paprika
Fűszerek: bazsalikom, koriander
Gyümölcs: grapefruit, görögdinnye


*****





Nyilas (november 23.-december 21.)

Amire leginkább szükséged van, az a rendszeres ásványvízfogyasztás. Szintén fontos, hogy elegendő növényi fehérjét, babot és szóját egyél.

Mit főzz a Nyilasnak?
A Nyilas igazi ínyenc király, ezért szinte mindenféle ételt szívesen kipróbál. A sertéshúst rendkívül kedveli, amit édes-savanyú mártással tálalhatsz neki.

Hús: sertés
Zöldség: káposzta
Fűszerek: menta, ginzeng, fokhagyma
Gyümölcs: datolya, füge


*****





Bak (december 22.-január 20.)

Szereted megadni a módját az étkezéseknek. A legtöbb bak azonban vitaminhiánnyal küszködik, ezért érdemes odafigyelniük a megfelelő mennyiségű tápanyag bevitelére. Remek hír, hogy bármit ehetsz, amit csak megkívánsz.

Mit főzz a Baknak?
A Baknak csak az a fontos, hogy ínycsiklandó legyen az étel amit elfogyaszt. Kényeztesd fűszeres báránysülttel, desszertnek pedig tálalj valami igazán különleges, cseresznyés finomságot.

Hús: bárány
Zöldség: saláták
Fűszerek: ánizs, petrezselyem
Gyümölcs: sárgadinnye


*****





Vízöntő (január 21.-február 19.)

Azok közé tartozol, akiknek ki kell zárniuk szinte minden nyalánkságot az étrendjükből. Reggelire válassz tejterméket, de vacsorára is tökéletes lehet számodra egy kefir vagy joghurt.

Mit főzz a Vízöntőnek?
A Vízöntő kedveli a laza, kötetlen hangulatú vacsorákat, összejöveteleket. Lepd meg egy ínycsiklandó előétellel és egy könnyed salátával.

Hús: halak
Zöldség: saláták
Fűszerek: kardamom, vanília
Gyümölcs: sárgadinnye


*****





Halak (február 20.-március 20.)

A gyomrod rendkívül érzékeny, ezért vigyáznod kell a túlzott fűszeres ételek fogyasztásával. A zsíros húsokat és az olajban sült ételeket szintén érdemes elkerülnöd.

Mit főzz a Halaknak?
Az már szinte természetes, hogy a Halak kedvelik a halételeket. Mindenképp érdemes indiai vagy kínai ínyencségeket is készíteni nekik.

Hús: hal
Zöldség: gyömbér, bors, citromfű
Gyümölcs: mangó, datolya







Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL