KÖZÉRZET

A 6-os és a Bach-virágterápia

Szerző:
Szabó Anna
Ideák, elfogadás

6-os karakterű emberként hatalmas tökéletességi vágy munkál benned, ezáltal azonban magadat is és környezetedet is túl nagy elvárások elé állítod. Ezek az ideák, még sokszor számodra is megvalósíthatatlanok. Mindent és mindenkit tökéletesség eszményképén keresztül nézel első pillanatban, aztán jön a csalódás és kiábrándulás. Csak akkor vagy képes ezt az energiát tisztán használni, ha elfogadod, hogy minden és mindenki ebben a pillanatban így jó, ahogy van. Persze ez nem zárja ki a fejlődés, a még jobbá válás lehetőségét.


Rádöbbenhetsz, hogy a fejlődés is tökéletes

Minél jobban képes vagy ezt az energiát helyesen használni, annál jobban elfogadod a tökéletlenség állapotát.

Az élet szépségeit még a zsúfolt utcákon is képes vagy észrevenni. Szereted a művészetet és el sem tudnád képzelni az életet kulturális élvezetek nélkül. Igyekszel szépséget és harmóniát teremteni maga körül művészeti vonatkozásokban is, mint akár műpártoló, vagy műgyűjtő. Alkalmazkodó természeteddel, kiegyensúlyozottságoddal, barátságos, vidám és idealista életfelfogásoddal könnyen szerzel magadnak népszerűséget bármilyen társaságban.


Vendégszerető vagy, nagyra értékeled a társaságokat, barátokat

Szereted a jólétet és a kényelmet. Bár a család nagyon fontos számodra, de ha az otthon harmóniájának megteremtése, és a gyermeknevelés mellett még marad időd, azt szívesen használod fel mások megsegítésére. Hiszen hatalmas vágy él benned, hogy akár az egész emberiség szolgálatába állj.
Harmonikus, ha Mérleg, vagy Bika állatövi jegyben születtél, mert ezek szintén magukban hordozzák a harmónia, szépség, jólét, kényelem, családszeretet energiáját.

Minden olyan munkában jól megtalálod a helyed, ami kapcsolatban van a művészettel, szépségápolással, a csinos megjelenéssel, harmónia megteremtésével. Önzetlenségeden keresztül nagyon jó tanácsadó is válhat belőled. Neveléssel kapcsolatos foglalkozások különösen közel állnak szívedhez. Főleg a fiatalokkal értesz szót. Gyakran vagy kénytelen magadra vállalni olyan terheket és felelősséget, amelyek nem rád tartoznak - ez főnökként, szülőként és egyéb helyzetekben is megtörténhet -, mert ezzel is önzetlenségedet fejleszted.


Most végig vesszük, hogy milyen tulajdonságok lehetnek jellemzőek rád, ha nem megfelelően tudod használni e csodálatos erődet

Itt csupán a lehetőségeket sorolom fel, ami nem biztos, hogy rád pont ilyen formában és ilyen mennyiségben illik, de képtelenség lenne felsorolni az összes keveredési formát, mely kiadja az egyediségedet és megismételhetetlenségedet. Ezeket a leírásokat gondolatébresztőnek szánom, hogy észre tudd venni, ha valamin változtatnod kell.


Energiáid nem megfelelő megélése esetén

Elutasítasz mindent, ami nem felel meg eszményképeidnek. Ez a tökéletlenség szomorúvá, dühössé, kedvtelenné tesz. Nehéz veled együtt élni, mert számodra semmi sem elég tökéletes. Mindenben mindig csak a rosszat látod meg. Így azonban elveszel a részletekben és a tökéletes egészet képtelen vagy észre venni. Persze véleményednek nem mindig adsz hangot, mert így akarod az ítélkezést elkerülve, magadat jó színben feltüntetni. Így azonban nem vagy képes saját valódi érzéseidet felfedezni. Hatalmas nyomás nehezedik rád saját, és mások által kinyilvánított elvárásoktól. Számos dolgot azért nem valósítasz meg, mert félsz, hogy nem Te leszel benne a legjobb. Könnyen elveszíted türelmedet, és a kritikát sem tűröd jól. Munkában sem találod a számodra legalkalmasabbat. Pénzügyekben sem vagy túl sikeres, nem mersz megfelelő összeget elkérni munkádért.

Szexualitásban sem vagy képes megélni a gyönyöröket, mert ott is arra figyelsz, hogy tökéletes legyél, hogy mindent jól csinálj. A tökéletes párkapcsolat utáni vágy miatt nem vagy képes elfogadni egyetlen egy partneredet sem.


Nagyon fontos!

Egy probléma nagyon sokféle módon alakulhat ki, illeszkedhet egymásba, ezért mielőtt elkezdenéd a Bach-esszenciák alkalmazását, kérd ki szakember véleményét!


A 6-os karaktertípushoz illő Bach-virágesszenciák a következők

Rock Water (Forrásvíz) elengedhetetlen számodra, ha

- tökéletességre törekszel
- szívesen lennél mintakép, de a görcsösséged nem megfelelő mintakép
- túl magas követelményeket állítasz fel saját magad és másokkal szemben is
- sokmindentől megfosztod magad, mert így akarod elérni a tökéletességet
- bizonyos feladatokkal sosem készülsz el, mert sosem tartod elég tökéletesnek

Pine (Erdeifenyő)

- nem tudod élvezni a sikert, mert valami apróságot elrontottál, amit más észre sem vesz
- nem tudod elfogadni emberi gyengeségeidet
- nem vagy képes megbocsátani önmagadnak hibáid miatt, még évek múltán is rágódsz valamin, amit elrontottál

Larc (Vörösfenyő) esszenciája segít, ha 

- nincs önbizalmad
- meg sem próbálsz dolgokat, hiszen úgysem tudod véghezvinni
- nem élsz a lehetőségekkel
- nem a képességeidnek megfelelő összegért dolgozol
- mindig összehasonlítod magad másokkal, és persze Te kerülsz hátrányba
- passzív vagy és tétovázol

Beech (Bükkfa) szükséges számodra, ha

- egyáltalán nem kritizálsz
- mindig csak a hibát látod meg mindenben
- nincs benned megértés másokkal szemben
- saját érzéseid blokkoltak
- önmagaddal szemben is túl kritikus vagy
- érzékenyen érint, ha téged kritizálnak

Tudom, hogy a megszokott, még ha rossz is, de biztosnak tűnik. Ezért egy változás lehetőségénél képesek vagyunk megijedni. Tiszta szívemből kívánom neked, hogy legyen bátorságod változtatni azon, aminek itt az ideje!


Ha bármilyen kérdésed van, írjál nyugodtan:


Vissza a cikkhez »



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL