KÖZÉRZET

A 3-as és a Bach-virágterápia

Szerző:
Szabó Anna
Önkifejezés, érzékenység

3-as karakterű emberként hatalmas önkifejezési vággyal rendelkezel. Mindezt mások szórakoztatása, felvidítása, lelkesítése és inspirálása érdekében teszed. Született gondűző vagy, akinek megvan a képessége ahhoz, hogy szétoszlassa mások negatív gondolatait. Szellemes, kellemes társalgásod, megérdemelten népszerűvé tesz baráti körödben. Van benned művészi alkotókészség, meg tudod látni az élet szépségeit, és azokat ki tudod fejezni, meg tudod mutatni mások számára is szavakon, cselekedeteiden keresztül, esetleg zeneművészet eszközeivel. Érzékenységeddel képes vagy ráhangolódni a hallgatóságára, ezáltal kommunikációdat érdeklődésük szerint tudod formálni. Nagyon jól ki tudod fejezni magad akár beszédben, írásban, festészetben, éneklésben, szobrászatban, színjátszásban, tanításban, testedzésben.


Erős a vágy benned, hogy kifejezésed minőségi legyen!

Fontos, hogy számodra a kommunikáció az önkifejezésed eszköze, ezért meg kell tanulnod, hogyan oszd meg másokkal őszintén a mélyről fakadó érzéseidet. Ezáltal leszel képes felszabadítani érzelmi energiáidat és így szeretettel, és szenvedéllyel telsz meg. Mindezt képes vagy másokban is életre kelteni. Saját magad és mások érzéseit értékeled és tiszteletben is tartod, és minderre másokat is buzdítasz.. Érzelmi nyitottságod, és együtt érző képességed által azonban sebezhető vagy. Mások érzelmeit is képes vagy sajátodként megélni. Kellő tapasztalás után azonban már meg tudod védeni magad a kívülről érkező negatív áramlásoktól. Szét tudod választani az empátiát (amikor képes vagy segíteni a bajba jutottakon) és a szimpátiát (amikor osztozol mások érzéseiben, és melléjük kerülsz). Ekkor már akár pszichológusként, vagy más „segítőként” is munkálkodhatsz. Energiáid megfelelő használata esetén a jólét is könnyedén rád talál.


Most végig vesszük, hogy milyen torzulások keletkezhetnek viselkedésedben, ha nem megfelelően tudod használni e csodálatos erődet

Itt csupán a kétféle véglet jelenik meg, hiszen képtelenség lenne felsorolni az összes keveredési formát, mely kiadja az egyediségedet és megismételhetetlenségedet. Ezeket a leírásokat gondolatébresztőnek szánom, hogy észre tudd venni, ha valamin változtatnod kell.


Energiáid elfojtása, nem megélése esetén 

A panaszkodás és sopánkodás kivételével szinte semmilyen formában sem fejezed ki magad. Hallgatsz, félsz megszólalni, vagy problémát okoz számodra a közérthető kifejezés. Az önkifejezés hiánya hatalmas érzelmi feszültséget eredményezhet benned. A téged érő kritikákra nagyon érzékenyen kritikával, vagy sértődéssel reagálsz. Itt az önbizalomhiány abból fakad, hogy alkalmatlannak érzed magad feladatod ellátására. Félsz a kudarctól, ezért nem kötelezed el magad semmilyen irányban. Súlyos önbizalom hiányos helyzeteket élhetsz át, önsajnálatba menekülhetsz. Elvárod környezetedtől, hogy kitalálják érzéseidet, de vedd észre, hogy sajnos nagyon kevés a gondolatolvasó. Vágysz rá, hogy foglalkozzanak veled, ezért könnyen manipulálhatóvá válsz. Szexuális energiáidat is képes vagy elfojtani.


Energiáid túlkompenzálása esetén 

A káromkodás és az állandó kritizálás lesz rád jellemző. Véleményedet fennhangon és nyersen fejezed ki, mely mások számára igen bántó lehet. Saját, vagy mások képességeit esetleg másképpen tünteted fel, mellyel a manipuláció csapdájába eshetsz. Hajlamossá válhatsz tehetséged szétforgácsolására, időd elpazarlására. Csapongsz egyik érdeklődési körből a másikba, de sehol sem alkotsz érdemlegeset. Emellett túl sokat beszélsz, és túlságosan sokat adsz a külsőségekre, cicomára, luxusra és hasonlókra, hogy legalább külsőleg mutass valamit, ha már belül nincs semmi, amivel büszkélkedhetnél.


Nagyon fontos!

Egy probléma nagyon sokféle módon alakulhat ki, illeszkedhet egymásba, ezért mielőtt elkezdenéd a Bach-esszenciák alkalmazását, kérd ki szakember véleményét!


A 3-as karaktertípushoz illő Bach-virágesszenciák a következők

Larc (Vörösfenyő) esszenciája segít, ha

- nincs önbizalmad
- meg sem próbálsz dolgokat, hiszen úgysem tudod megoldani
- nem élsz a lehetőségekkel
- nem a képességeidnek megfelelő állásban dolgozol

Mimulus (Bohócvirág) siethet segítségedre, ha

- nagyon érzékeny vagy környezetedre,
- kommunikációd hiánya félelemből fakad,
- beszédproblémákkal küzdesz.




Agrimony (Apróbojtorján)
esszenciát ajánlok amennyiben

- nem vagy képes érzéseidről beszélni
- mindig csak jó arcot vágsz mindenhez
- állandóan társaságba jársz, vagy beleveted magad a munkába, csak ne legyél egyedül, hogy ne kelljen szembenézni az érzelmeiddel
- nem akarsz tudomást venni a problémákról.

Beech (Bükkfa) esszencia ajánlatos, ha
 
- még a jogos kritikát sem vagy hajlandó kimondani
- túl kritikus vagy
- szűk látókörűséged miatt elítélsz másokat
- meg sem próbálod beleérezni magad a másik helyzetébe, csak rögtön osztod az észt
- nem tudod elviselni, ha téged kritizálnak

Holly (Magyal) szedése sem maradhat el, ha

- azért nem akarod kifejezni érzéseidet, mert úgy érzed, hogy félreértik 
- úgy érzed, hogy mindenki ellened van
- sértődékeny vagy, bosszúság, düh, gyűlölet, irigység feszít belülről.

Chicory (Mezei Katáng) is javasolt, ha
 
- ugyan mindig számíthatnak rád, de nem bírod ki megjegyzések nélkül
- túlzottan gondoskodó vagy, mellyel függőségeket alakítasz ki
- kérés nélkül is segíteni akarsz mindenkinek
- feltételekkel szeretsz (Szeretlek, ha ..). 
- manipulálod az embereket

Tudom, hogy a megszokott, még ha rossz is, de biztosnak tűnik. Ezért egy változás lehetőségénél képesek vagyunk megijedni. Tiszta szívemből kívánom neked, hogy legyen bátorságod változtatni azon, aminek itt az ideje!


Ha bármilyen kérdésed van, írjál nyugodtan:


Vissza a cikkhez »

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL