KÖZÉRZET

A 2-es és a Bach-virágterápia

Szerző:
Szabó Anna
Együttműködés, egyensúly

2-es karakterű emberként belőled ösztönösen tör fel a segítés, együttműködés szándéka, mely elsődleges feladatod. Fontos szerepet kap az életedben mások tanítása, vezetése, munkájukban való segítése. Ez a támogató, együttműködő energia azonban semmiképpen sem kényszerít alárendelt szerepre. Egyfajta hozzáállást határoz meg, nem pedig egy adott szerepkört. Nem zárja ki, hogy akár képviselővé, vagy egy vállalat vezetőjévé válj. Hiszen egy jó képviselő tud csak igazán jó szolgálatot tenni népe felé. Azonban legjobb teljesítményt csapatmunkában tudsz elérni.

Harmonikus esetben, tisztában vagy határaiddal, teherbíró képességeddel. Megnyerő egyéniséged, tapintatos, diplomatikus modorod által képes vagy a visszautasítás – segítségnyújtás, az igen - nem, és a mások iránt érzett felelősség kényszerítő ereje - és saját belső szükségleteid közötti egyensúly fenntartására. Békeszerető és békítő szándékoddal örömödet leled abban, ha elsimíthatod az emberek közötti ellentéteket. Jóságos, nagylelkű, hűséges, megbízható tulajdonságok jellemeznek, rád mindig lehet számítani. Remek hallgatóság vagy. Komoly fizikai erővel rendelkezel, állhatatosság, kitartás, és életerő segíti utadat.


Most végig vesszük, hogy milyen tulajdonságok lehetnek jellemzőek rád, ha nem megfelelően tudod használni e csodálatos erődet

Itt csupán a lehetőségeket sorolom fel, ami nem biztos, hogy rád pont ilyen formában és ilyen mennyiségben illik, de képtelenség lenne felsorolni az összes keveredési formát, mely kiadja az egyediségedet és megismételhetetlenségedet. Ezeket a leírásokat gondolatébresztőnek szánom, hogy észre tudd venni, ha valamin változtatnod kell.


Energiáid nem megfelelő megélése esetén

Tudatlannak, önhitnek, képmutatónak tűnhetsz mások szemében. Ilyenkor titkolódzóvá válsz, sajnálkozol önmagadon, és folyton a múltat emlegeted. Előfordulhat, hogy anyagi biztonságodat harácsolással igyekszel megteremteni önmagad számára. Makacsság, merevség, feszültség, duzzogás, félénkség, túlérzékenység, túlzott befolyásolhatóság, határozatlanság, megbízhatatlanság mutatkozhat meg viselkedésedben. Döntésképtelenné válsz, hiszen állandóan azon gondolkodsz, hogy hogyan lenne jobb, mit kellene tenni, mi a helyes és helytelen. Olyan, mintha két külön személy létezne benned (gyakran szemben álló értékrendekkel) meg kell békélniük egymással, meg kell tanulniuk együtt dolgozni. A valódi együttműködés és segítségnyújtás sokszor abból áll, hogy megtanuld, hogyan végezz el te magad kevesebb feladatot, és hogyan hagyd, hogy embertársaid többet vállaljanak magukra, hogy felfedezhessék saját képességeiket és erősségeiket, és meg tanuljanak felelősséget vállalni. Ehhez azonban először belső konfliktusaidat, viszályaidat és ellentmondásaidat kell feloldanod.

Vesztedet pont a segítőkészséged okozhatja, hiszen szükségleteidet háttérbe helyezed, és csak a többiek igényével foglalkozol. Többet vállalsz fel, mint terhelhetőséged, korlátaid megengednék. Egy idő után fásulttá, örömtelenné válsz, és így már képtelen vagy az igazi segítségnyújtásra. Elkezdesz neheztelni önmagadra és környezetedre. Túl sok feladattól való félelmeid miatt bezárkózol, konokká, kompromisszumra képtelenné válsz. Gyakran hibáztatsz másokat, amivel csak saját magadat szeretnéd kivonni a felelősség alól. Mások hibáztatásával vagy képes enyhíteni a benned lévő feszültségen.


Ha nem találod meg életed párját

Mindenféle közösségekbe jársz, és őrült tanulásba kezdesz. Azonban számos tanfolyam, és szakvizsga után sincs még fogalmad az életed értelméről. Rá kell jönnöd, hogy egyedül is boldog lehetsz. Ne keressél mindig valami kapaszkodót.

Belső egyensúly érzésének megteremtéséhez jó kiindulópont lehet, ha élénk, egymástól elütő, de harmonikus színű ruhákat kezdesz el hordani. A meditáció, tánc, hatha jóga, és harcművészet is nagymértékben segítségedre lehet nyugalmad megtalálásában.


Nagyon fontos!

Egy probléma nagyon sokféle módon alakulhat ki, illeszkedhet egymásba, ezért mielőtt elkezdenéd a Bach-esszenciák alkalmazását, kérd ki szakember véleményét.


A 2-es karaktertípushoz illő Bach-virágesszenciák a következők

Centaury (Kis ezerjófű) segít rajtad, ha

- állandóan túlvállalod magad, képtelen vagy nemet mondani
- nem vagy tisztában igényeiddel, korlátaiddal
- könnyen rábeszélhető vagy bármire, még ha nem is akartad
- képtelen vagy érvényesíteni saját akaratodat
- nem állsz ki az érdekeidért
- vágysz az elismerésre
- félsz, hogy párod elhagy, ha nem az ő kedve szerint cselekszel.

Willow (Fűzfa) ha úgy érzed, hogy

- gondolkodásod gyakran negatív
- másokat hibáztatsz helyzetedért, úgy érzed nem te vagy a felelős
- folyton morcos vagy
- egyre zárkózottabbá válsz
- sikertelenségedért a környezetedet, sorsodat hibáztatod
- nem vállalsz felelősséget önmagadért, ezért áldozatnak, mártírnak tekinted magad

Scleranthus (Egynyári Szikárka) segít, ha

- hiányzik a belső egyensúlyod
- képtelen vagy dönteni, így számos jó lehetőséget is elhalasztasz
- gondolataid ide-oda ugrálnak
- idegi krízisek jellemeznek

Tudom, hogy a megszokott, még ha rossz is, de biztosnak tűnik. Ezért egy változás lehetőségénél képesek vagyunk megijedni. Tiszta szívemből kívánom neked, hogy legyen bátorságod változtatni azon, aminek itt az ideje!


Ha bármilyen kérdésed van, írjál nyugodtan:


Vissza a cikkhez  »

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL