KÖZÉRZET

Az 1-es és a Bach-virágterápia

Szerző:
Szabó Anna
Kreativitás, önbizalom

1-es karakterű emberként, hatalmas energiával rendelkezel. Ezért elsődleges feladatod, hogy meg tanuld helyesen kezelni ezt az áramlatot, mert különben óriási pusztításokat végezhetsz. Ennek az erőnek meg kell nyilvánulnia, felszínre kell törnie, hogy képes legyél megvalósítani a kreatív ötleteidet, elképzeléseidet. Hiszen ezek által tudod megvalósítani önmagad. Képes vagy mindenre, hogy megtaláld önmagad, mert itt is a tökéletességre törekszel. Kitartóan, aktívan haladsz céljaid megvalósítása felé.

Állandó motiváció és tűz ég benned, mindig hajt valami előre. Legszerencsésebb, ha ehhez harmonikusan kapcsolódó asztrológiai jeggyel (Kos, Oroszlán, Nyilas) rendelkezel, mert akkor egy irányba futnak a „lovaid”. Született mágus vagy, aki képes gondolatai által teremteni. Remélem, már rájöttél erre a képességedre. Ha nem hát kezdj odafigyelni rá. Legjobban saját tempódnak megfelelően, egyedül dolgozva tudod képességeidet kamatoztatni. A vezető szereptől sem kell visszariadnod, de meg kell tanulnod, hogy egy vezető mindig hatalmas felelősséggel tartozik munkatársai iránt. Ha mindezeknek már birtokában vagy, akkor másokat is képes vagy segíteni abban, hogy megtalálhassák és kibontakoztathassák egyéniségüket.

Önmegvalósításod útján haladva találkozhatsz a bizonytalanság, kétkedés, alkalmatlanság érzéseivel, de remek magával ragadó személyiséged megkönnyítheti utadat. Nagyon fontos, hogy megtaláld a helyed az életben, mert akkor vagy képes megfelelően ellátni feladatodat. Legjobb, ha munkádban már eleve ki tudod fejezni kreatív képességeidet. Ha ez nem megvalósítható, akkor mindenképpen válassz egy olyan hobbit magadnak, ahol mindezek felszínre kerülhetnek. Néhány példa segítségképpen: zene, színjátszás, írás, festészet, szobrászat és egyéb képző- és iparművészeti ágak, gyógyítás, üzlet vezetése, kertészkedés, problémamegoldás, látványtervezés, építészet, sport, gyermeknevelés, illetve a kreatív önkifejezés bármely más formája.


Most végig vesszük, hogy milyen torzulások keletkezhetnek viselkedésedben, ha nem megfelelően tudod használni e csodálatos erődet

Itt csupán a kétféle véglet jelenik meg, hiszen képtelenség lenne felsorolni az összes keveredési formát, mely kiadja az egyediségedet és megismételhetetlenségedet. Ezeket a leírásokat gondolatébresztőnek szánom, hogy észre tudd venni, ha valamin változtatnod kell.


Energiád elfojtása, nem megélése

Többé-kevésbé, vagy teljesen elnyomod magad, és nem vagy képes felvállalni a járatlanabb út kockázatát, amihez bizony a tévedések is hozzátartoznak. Nem vagy képes felvállalni a vezető szerepét (ami nem csak főnöki pozíciót jelent). Önbizalom hiányos állapotban félsz a versengéstől. Mindenáron meg akarsz felelni közegednek, hogy elfogadjanak. Nem mered vállalni „különcségedet”. Ez csak fokozza bizonytalanságérzeted. Aggodalmak jelenhetnek meg benned az elegendő pénz megszerzésével kapcsolatban. Negatív gondolataid kerülhetnek túlsúlyba, amivel szintén teremtesz, de érezd át, hogy mit! A feladatod fel nem vállalása miatt levertnek, betegnek, frusztráltnak, tétovázónak érzed magad. Ez mindenképpen jelzi, hogy nem a megfelelő úton jársz.


Energiád túlkompenzálása

Félelmeidet a magabiztosság álcája mögé bújtatod. Jellemezhet az igen erős versenyszellem. A megfelelni akarásod és teljesítménykényszered miatt beosztottaidtól is ugyanannyit vársz el, mint magadtól, de mindezt gőgösen, és zsarnokoskodva teszed. Beosztottként állandóan összeütközésbe kerülsz a vezetőséggel. Nem bírod elviselni, ha megmondják, mit tegyél. Állandóan kritizálsz, hiszen soha semmi sem felel meg számodra. A túlérzékenységed miatt viszont te még a helyénvaló kritikát sem tudod elfogadni. Nincs bizalmad és türelmed sem az emberekhez, ezért igen indulatosan, akár agresszíven is viselkedhetsz irányukba. Önző egoizmusod miatt nagyképűnek tűnhetsz.

Tolakodó, rámenő magatartásoddal sem teszel túl jó benyomást másokra. Mindezek miatt azonban elfojtott bűntudat is gyötörhet mélyen, a felszín alatt.
Előfordulhat, hogy nem a megfelelő feszültségoldókhoz fordulsz, mely a különböző függőségekhez vezethet, mint például: étel, alkohol, kábítószer, szex. Ha nem változtatsz súlyosabb torzulásaidon, akkor bizony könnyen pszichikai, vagy fizikai betegségek közepén találhatod magad.


Mindenkinél más kezelések, terápiák válnak be

A Te karakterednek a legjobban az alábbi módszerek felelnek meg ahhoz, hogy megelőzd a függőségek, pszichikai, vagy fizikai tünetek (betegségeket) kialakulását:

- akupresszúra
- akupunktúra
- masszázs
- étrend- és a vitaminterápia
- kézrátételes gyógyítás
- hipnózis vagy pozitív vizualizáció által a tudatalattit célzó gyógymódok
- testmozgás, egy jó séta, kirándulás a természetben


Nagyon fontos!

Egy probléma nagyon sokféle módon alakulhat ki, illeszkedhet egymásba, ezért mielőtt elkezdenéd a Bach-esszenciák alkalmazását, kérd ki szakember véleményét!


Az 1-es karaktertípushoz illő Bach-virágesszenciák a következők


Vine (Szőlő) esszenciát ajánlom figyelmedbe, ha

- problémáid vannak mások irányításával
- problémáid vannak az engedelmességgel
- nem tűröd az ellentmondást
- megfélemlítve uralkodsz másokon
- csak saját véleményedet fogadod el



Larc (Vörösfenyő) esszenciája segít, ha

- nincs önbizalmad
- meg sem próbálsz dolgokat, hiszen úgysem tudod megoldani
- nem élsz a lehetőségekkel
- nem a képességeidnek megfelelő állásban dolgozol





Vervain (Vasfű)
is komoly segítséget jelent számodra, ha

- nagyon hangsúlyos a tökéletességre törekvésed és mindent 150%-osan végzel
- bosszant, ha valami nem az elképzeléseid szerint történik
- igazságtalanságot nem tudod elviselni
- megmondod másoknak, hogy mit csináljanak


Rock Water (Forrásvíz)
segít, ha

- tökéletességre törekvésed önmagad sanyargatásával akarod elérni
- rengeteg belső kényszernek veted magad alá
- önmagaddal szembeni túl magas követelményeket állítasz, melyek merevséghez vezetnek




Water Violet (Békaliliom)
segít, ha

- környezetedben különcnek érzed magad rendkívüliséged miatt
- magányosnak érzed magad
- mindent magadban intézel el, nem terhelsz másokat gondjaiddal


Impatiens (Nebáncsvirág)
nem maradhat ki az esszenciáid közül, ha

- folyton szorít az idő, túl türelmetlen vagy
- mindig mindent azonnal akarsz megoldani
- lassú emberek idegesítenek

Tudom, hogy a megszokott, még ha rossz is, de biztosnak tűnik. Ezért egy változás lehetőségénél képesek vagyunk megijedni. Tiszta szívemből kívánom neked, hogy legyen bátorságod változtatni azon, aminek itt az ideje!


Ha bármilyen kérdésed van nyugodtan írj!


Vissza a cikkhez »
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL