ÁLLATI CUKISÁGOK

Kutyamentőket segített a kutyabarát étterem

Szerző:
Szabó Anna
Néhány héttel ezelőtt különleges kezdeményezést indított Budapest első libaétterme, a Dunyha Vendéglő. A környékbeli kutyákat segítő, gondozó, mentő állatvédő egyesület javára kezdeményeztek gyűjtést. Az adományokat Gaál Noémi és Dudás Ádám televíziós műsorvezetők közreműködésével vették birtokba a bűbájos négylábúak és az ő elhivatott segítőik.

Izgatott csaholás, élénk érdeklődés, farkcsóválás. Nem ritka jelenség ez az adyligeti Dunyha Vendéglő háza táján, hiszen a Budai Tájvédelmi Körzet szívében található étterem méltán érdemli ki a kutyabarát jelzőt. A vendégek ide nem csupán családostól érkezhetnek, ami szintén különösen nagy élmény, hiszen a pazar vasárnapi svédasztalos ebédek mellett a gyerekeket külön játszósarok is fogadja, de akkor sincs gond, ha négylábú kedvenccel jön valaki. Az étteremben és a teraszon télen-nyáron van mód kutyával ebédelni, vacsorázni, kérés nélkül kapják az ebek azonnal a friss vízzel telt itatótálat is.

 

Néhány nappal ezelőtt azonban nem a vendégekkel érkező házi kedvencek szimatolták a Dunyha kemencéjéből kiáramló ínycsiklandó illatokat, hanem a Pilis-Budai Kutyamentők néhány védence érkezett vendégségbe Adyligetre, befogadóikkal, pártfogóikkal együtt. A látogatás apropója az volt, hogy február elején a Dunyha Vendéglő gyűjtést hirdetett, mely szerint a kutyusok javára mindennemű takarót, szőnyeget, törülközőt szívesen vesznek. Az étterem vendégei első szóra felfigyeltek a nemes kezdeményezésre, így az elmúlt hetek során rengeteg, a kutyák gondozásánál jól hasznosítható tárgyak, textíliák, tálak érkeztek, sőt némi kutyatáppal és jutalomfalattal is sikerült támogatni a gazdára váró állatokat.

Az akció kedvezményezettje, a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete 2006 óta menti és segíti az elveszett, kidobott, kóbor kutyusokat Budapest II. kerületében és a főváros budai vonzáskörzetében, Solymártól, Nagykovácsitól egészen a Pilisig, illetve Csobánkáig. Itt nem klasszikus kutyamenhelyről van szó, hanem ideiglenes befogadóknál, családoknál vagy esetlegesen panzióknál helyezik el a talált, mentett kutyákat, és segítenek az igazi vagy az új álomgazdit megtalálni számukra. A segítség persze mindig jól jön, legyen szó egyszeri, vagy rendszeres adományról, vagy éppen a hamarosan esedékessé váló 1 %-os felajánlásról. A kapcsolatfelvételről és az örökbe fogadható tündéri kutyusokról több információ az egyesület honlapján tekinthető meg: www.pilisbudaikutyasok.hu

Fibi, Nettó, Csermely és a többi négylábon érkező vendég nagy örömmel fogadta a TV2 műsorvezetőit, Gaál Noémit és Dudás Ádámot is, akik első szóra örömmel csatlakoztak az akcióhoz és eljöttek az átadásra, hogy felhívják a figyelmet a kutyamentéssel foglalkozók áldozatos munkájára. Gaál Noémi maga is két eleven terrier gazdija, saját lakóhelyén évek óta aktívan vesz részt az állatvédelemben, hogy minél több kutya élhessen boldogan, méltó módon családban. Ádám még csak vágyik arra, hogy kutyája legyen, jelenlegi életmódja még nem teszi lehetővé a felelős kutyatartást, de ahol tud, ő is szívesen segít. A Pilis-Budai Kutyamentőkhöz is bárki csatlakozhat, aki szívesen segít szállításban, plakátolásban, örökbefogadó napok szervezésében, esetleg szívesen lenne ideiglenes befogadó, ahol rehabilitációs, szocializációs folyamatok során készülnek fel a kutyák arra, hogy végleges gazdihoz kerüljenek. A környéken nagyon sok az „önsétáltató” és haza nem találó kutya, ezért a balesetek száma is nagy, de ugyanúgy nagyon gyakran kerül sor erdő szélén, árokban egész alomnyi kiskutya megtalálására, akiknek megmentése, felnevelése, ivartalanítása, chipelése és persze gazdihoz juttatása szintén fontos feladat.

 

Minden apró segítség is jól jön, így ez a gyűjtési kezdeményezés is. A Dunyha Vendéglő a jövőben is tervezi hasonló aktivitások szervezését, addig pedig továbbra is örömmel várják a kutyás vendégeket is. Jön a kirándulószezon, ez egy jó hír a négylábúval útra kelőknek, jegyezzük fel hát ezt a címet is a kutyabarát vendéglátó- és szálláshelyek listájára!

www.dunyha.hu

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL