GASZTRO

Epres túrótorony

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
23dkg liszt
csipet só
1 kiskanál cukor
14dkg vaj
1 tojássárgája

A töltelékhez:
25dkg túró
5 evőkanál porcukor
1 cs vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
2dl habtejszín

A csokihabhoz:
1cs főzös csokis pudingpor
2,5dl tej
2dl habtejszín

A tálaláshoz:
20dkg eper

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk, és 5cm kerek lapokat vágunk ki belőle, a korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180°C-on 7 perc alatt megsütjük.

2. A túrót, cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal, simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túróba forgatjuk.

3. A csokihabhoz a pudingot az előírás szerint megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a pudingba keverjük.

4. Tálaláskor a tésztakorongokat a túrókrémmel megkenjük, és eperrel megrakjuk. Az így elkészített korongokból 3-3-at egymásra fektetünk, a tetejüket eperrel díszítjük. A csokoládé habot mellé kanalazzuk.

Beküldte: Kosztelnik Lászlóné

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL