Hozzávalók:
A tésztához:
23dkg liszt
csipet só
1 kiskanál cukor
14dkg vaj
1 tojássárgája
A töltelékhez:
25dkg túró
5 evőkanál porcukor
1 cs vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
2dl habtejszín
A csokihabhoz:
1cs főzös csokis pudingpor
2,5dl tej
2dl habtejszín
A tálaláshoz:
20dkg eper
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk, és 5cm kerek lapokat vágunk ki belőle, a korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180°C-on 7 perc alatt megsütjük.
2. A túrót, cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal, simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túróba forgatjuk.
3. A csokihabhoz a pudingot az előírás szerint megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a pudingba keverjük.
4. Tálaláskor a tésztakorongokat a túrókrémmel megkenjük, és eperrel megrakjuk. Az így elkészített korongokból 3-3-at egymásra fektetünk, a tetejüket eperrel díszítjük. A csokoládé habot mellé kanalazzuk.
Beküldte: Kosztelnik Lászlóné
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK