UTAZÁS

A szerelem szigetei

Szerző:
Szabó Anna
Szerelem? Tűz és víz, ég és föld! Izzó parázs, mindent elnyelő végtelen. Hova vidd kedvesedet, hogy szavak nélkül is elmondhasd: benne tiéd a világ minden kincse és szépsége. A szerelem, a romantika szigetei talán a legalkalmasabbak erre!

 

Ugyan kit érdekel, hány fokot mutat a hőmérő? Irány az egyenlítő, de ha akartok, hajózzatok akár messzebb is. A lényeg, együtt ébredni és a parti fövenyen egy szerelmes csókban összeforrni, bambulni a végtelenben eltűnő napkorongot és elfeledni mindent!


Miről álmodik a lány?


Aki azt hiszi, ma is habos-babos mennyasszonyi ruhákról, és idegtépő, 300 fős lagziról álmodnak a lányok, meglepődve veheti tudomásul, ha szomszédasszonya arról mutat fotókat, hogy szemefénye kicsi lánya, hogyan mondta ki az igent, egy trópusi sziget partján. Számtalan utazási iroda vállal ma már teljes körűnek mondható ügyintézést esküvő- vagy nászútszervezés terén! Felejtsük el a hagyományos nászajándékot, és adjunk repülőjegyet a szerelmeseknek.


Pafos, Ciprus - A szerelem istennőjének szigete


Pafos az a hely ahol a szerelem örök! Itt emelkedett ki a habokból a szerelem és a szépség istennője, Aphrodité! Melyik sziget lenne hát a legméltóbb arra, hogy szerelmüket, az örök hűség fogadalmával koronázzák meg a párok? Pafos számtalan szebbnél szebb helyszínt ad, ahol kimondhatják a boldogító igent! De akik csupán azért utaznak ide, hogy itt kiszakadjanak a mindennapok taposó malmából, őket is hatalmukba keríti a romantika, a hangulatos halász kikötőben elköltött gyertyafényes vacsorák, vagy a naplementében, Pafos tengerpartján tett séták.


Akinek ideje engedi, felfedezheti Pafos gazdag történelmi múltjának hagyatékait, melyeknek köszönhetően az UNESCO a várost teljes egészében felvette a Kulturális Világörökségek Listájára. A lenyűgöző, tengerbe szakadt hatalmas sziklát Petra tou Romiou-t, ahogyan a Polisban található Afrodité fürdőjét szintén. Vége láthatatlan a látnivalók száma, de a leglenyűgözőbb lehet kedvesünk szemében visszatükröződni, látni a lenyugvó nap sugarait.


Bora Bora - Francia Polinézia – Luxus és kényeztetés a lagúnák felett


Bora Bora a luxusimádó szerelmesek földi paradicsoma! Mintegy húsz órás repülőút után érkeznek meg a szerelmespárok Tahitire, és egy belföldi járattal alig háromnegyed órás repülés után meg pillanthatják a sziget három, kialudt vulkánból képződött hegycsúcsait. A sziget mindössze 29 négyzetkilométer, de minden négyzetmétere a felhőtlen, szikrázó boldogsággal van átitatva.
A sziget lagúnái, homokos partja és az egymást érő trópusi kertek pazar, romantikus filmbe illő díszletként ölelik körül az idelátogatókat. Vállalkozó szellemű nászutasok kérhetnek - a világon először itt - kiépített, víz feletti bungalókban szállást, melyekről a lagúnák élővilágát ugyanúgy megcsodálhatják, mint a naplementét.


Itt tartózkodásunk alatt választhatjuk az aktív kikapcsolódás földhöz, vízhez vagy levegőhöz kötődés minden formáját. Búvárkodhatunk, úszhatunk, de bejárhatjuk a szigetet akár szervezett túra keretében, vagy biciklin. De hagyjunk a sok látnivaló mellett időt a kényeztetésre, élvezzük a tenger gyümölcseit a nászutasoknak járó pezsgővel, üljünk ki a teraszra vagy rendeljünk masszázst. Bora Borán minden rólunk és a szerelemről szól, innen nehéz visszaszokni a mindennapokba... az embert mindig visszahúzza a szíve.


Galesnjak, Horvátország – Az őstermészet ihlette szerelem sziget


A szerelem lakatlan szigetére csak nem régiben derült fény a nagy közönség számára. Ugyan nincs buja növényzet, sőt apartmanokat és személyzetet sem találunk rajta, mégis sokan szeretnének eltölteni pár szerelmes napot, órát e csodálatos helyen. Hiszen a Google Earth képei szerint ez a világ egyik szinte tökéletesen szív alakú szigete. A sziget igazi kuriózum, Zadar városának közelében található Horvátországban. Érdemes ellátogatni ide, és eltölteni pár napot a közeli csodálatos nyaralóhelyek egyikén.


Akit elvarázsoltak ezek a csodálatos helyszínek, de közelebb érzi magához a mozik világából elénk táruló kis macskaköves utcák, vagy nagyvárosi luxus hotelek világát, olvasson bele egy másik írásunkba, és kalandozzon tovább a szerelemesek kedvelt úti céljai között. Szerelmesnek lenni, a párunkba újra beleszeretni soha sem késő! Irány a világ legromantikusabb városainak forgataga.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL