UTAZÁS

Top10 romantikus város a világban

Szerző:
Szabó Anna
Ki mondja, hogy a romantika meghalt? Az, amit a filmekben látunk, nem létezik? Mert igenis létezik, csak meg kell hozzá teremteni a megfelelő körülményeket. A romantika megalapozására a legjobb egy csodás hely. Most összegyűjtöttük a 10 legromantikusabb várost.

 

1. Róma

Szeretjük, mert…: a szerelem fővárosa. Egy hosszú hétvégét minimum érdemes rászánni. Rómában a romantika mindenhol jelen van. Elsőként látogassunk el a Trevi-kúthoz, majd onnan elsétálhatunk a Spanyol lépcsőhöz, ahol szabadon elfogyaszthatunk egy igazi olasz cappuccino-t a lépcsőn ülve. A kis, szűk utcák éttermektől roskadva várják, hogy felfedezzük őket. Róma mindig visszavár bennünket, mindamellett felejthetetlen élményben lehet részünk.

 

2. Firenze

Szeretjük, mert…: csodálatos építészeti és művészeti remekek fészkelték be magukat a Toszkán tájba. A város minden pontja a romantikára ösztönöz bennünket. Miközben az Arnó-folyó mentén sétálunk, bámulatba ejt a fényűző paloták, galériák és múzeumok látványa. Érdemes tavasszal vagy nyáron idelátogatni, hiszen a csodálatos kertekben a romantika szinte borítékolva van.

 

3. Isztambul

Szeretjük, mert…: a Boszporusz és a Márvány-tenger két oldalán terül el. Római, bizánci és oszmán építészete mindenkit lenyűgöz. A méltóságteljes paloták, mecsetek és katedrálisok között egy másik, talán mesebeli világban érezhetjük magunkat. Ez a város nemcsak, hogy romantikus, szexis lüktetését szinte érezni lehet. A város legtöbb történelmi kocsmája és étterme az Isztiklál sugárút környékén található, emellett mindenképpen érdemes felfedezni a több százéves múltra visszatekintő kávéházakat.

 

4. Prága

Szeretjük, mert…: a konflisok, és a Károly-híd már elég egy romantikus hétvége alapjául. Méltán nevezik Prágát a városok királynőjének vagy a tornyok városának. A csodálatos látnivalók, mint a tornyok, a bájos, kanyargó macskaköves utcák a fenséges kertek, mind-mind romantikára buzdítanak a párunkkal. Igazán kellemes programnak ígérkezik, ha kedvesünkkel karöltve felkeressük Prága egyik gyógyfürdőjét, ahol párosan szépülhetünk meg. A sok csodás palota mellett érdemes ellátogatni Franz Kaffka szülőházába is.

 

5. Velence

Szeretjük, mert…: több mint 150 csatorna, 400 híd fut keresztül-kasul Velencén. Káprázatos 16-17. századi paloták és piacok között, elbűvölő hidak alatt gondolázhatunk, vagy sétálhatunk szerelmünkkel, közben szenvedélyes csókokat lopva. Velence, az a hely, ahol garantáltan utolér a szerelem, örökre szóló élményt nyújt a szerelmes pároknak. Fedezzük fel a csodás éttermeket, majd este keringőzzünk az utcazenészek muzsikájára a Szent-téren. Itt igazán azt érezhetjük, hogy miénk a világ.

 

6. Párizs

Szeretjük, mert…: régóta a szerelmesek városa. Aki szerelemre és romantikára vágyik, Párizstól mindig meg fogja kapni. Párizs igazán egyedülálló légköre azonnal magával ragad mindenkit, nem hiába ihlette meg számos író tollát vagy festő ecsetét. Ne feledkezzünk meg a francia csókról a Szajna-partján vagy az Eiffel-torony tetején. Az egyik lehető legromantikusabb program, ha éjszaka a hajóról megnézzük a fényektől ragyogó várost. Ha némi pajzánságra vagy bohémságra vágyunk, látogassunk el a Moulin Rouge-ba.

 

7. Barcelona

Szeretjük, mert…: hatalmas varázsa, bája van az öreg városnak. A tengerpart csendes sétánya, a víz hűs illata máris gyengédségre sarkall bennünket. Mindenképpen látogassatok el a Gaudi által épített Sagrada Familia-ba, a Szent Család templomába. Ha gyóntatok, irány egy forró, szenvedélyes tangólecke. A Katalán főváros minden óhajt kielégít, akár a gasztronómia, akár a romantika szempontjából. Ha nyugalomra vágytok nézzétek meg a Világkiállítás helyszínéül szolgáló Ciudadela Parkot, melyben az Állatkert és a Zoológiai Múzeum is helyet kapott.

 

8. Dubrovnik

Szeretjük, mert…: Horvátország egyik legdélebbi pontján, a tengerparton fekszik, melyet smaragdzöld víz övez. Napközben érdemes a városban időzni, a csodálatos utcákban és házakban gyönyörködni, kirándulni a környéken. Ha még nem fáradtunk el eléggé, egy isteni mediterrán vacsora után, térjünk be valamelyik bárba, a helyi muzsikára táncolni. A város 1979 óta a világörökség részér képezi. Számos, templom, kolostor és palota díszíti a látképét. Feltétlenül látogassunk el a Dubrovniki Katedrálisba és a Pucic-palotába.

 

9. Marrákes

Szeretjük, mert…: hihetetlen légkörű, egzotikus város, „távol a valóságtól”. Ott minden ámulatba ejti a látogatókat. Marokkó negyedik legnagyobb városa. Nappal sütkérezhetünk a napfényben a parton, miközben messziről a hófödte hegycsúcsok néznek le ránk. Ami igazán megkoronázza az ott töltött napokat, ha párunkkal a város fölött hőlégballonnal siklunk az égen. Majd látogassunk el a 21. században épült Kutubia mecsetbe. A város mesés atmoszférája elrepít minket az ezeregy éjszaka hangulatába.

 

10. New York

Szeretjük, mert…: nappal a romantika uralja a várost, éjjel érezni a város szexuális pulzálását. Bátran átsétálhatunk a Brooklyn-hídon, ücsöröghetünk jégkrémmel vagy hot-doggal a kezünkben a Central Park egyik mesterséges tava partján, vagy kiállításról kiállításra mehetünk. Ha nem félünk a magasságtól, mindenképpen nézzünk le a városra az Empire State Building tetejéről, mint Meg Ryan és Tom Hanks a Szerelem hullámhosszán című, igazán romantikus szerelmi történetben.


 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL