UTAZÁS

Jövőt rejtő tekercsek a nagyvilágban

Szerző:
Szabó Anna
Múltunkban a jövő! Utazzunk hát a régmúltba, olyan helyszínekre, ahol a jövőnkre utaló misztikus lenyomatokat, a jelenben használatos tudást, vagy a jövőnket rejtő tekercseket fedeztek fel! Lábunk olyan földre érhet, melyen egykoron bölcsek, tudósok vagy jövőt látók jártak.

 

Ezeken a helyeken talán teljesülnek vágyaink, és egy pillanatra megérinthetjük a múltat… de ki tudja, talán egy pillantást vethetünk a jövőbe. Úti céljaink a Holt tenger északi partja, ahol napvilágot láttak az időtlen idők óta agyag korsókba rejtett Holt tengeri tekercsek, Egyiptom a Fáraók földje, ahonnan számos betegség ókori gyógyítási módját vetették papirusz tekercsekre, és a kihagyhatatlan India, ahol talán te sorod is lejegyzésre került még a megszületésed előtt!


A Holt tengeri tekercsek - Qumrán


A Holt tenger északi partján járunk, Qumrán holdbéli, kies tájain. Alig több mint ötven éve annak, hogy beduin pásztorok egy a nyájtól elkóborolt állatot követve a forró, napszítta tájon egy barlangba tévedtek. Tudásukat, de még a ma élő ember képzeletét is felülmúló leletekre bukkantak. Értéküket nem is sejtve egy régiség kereskedésben tették pénzzé az évezredekkel ezelőtt csodálatos módon hermetikusan lezárt agyag korsókat, amik sűrűn teleírt papirusz, állatbőr, de még réz tekercseket is rejtettek… Így indult útjára az azóta jó néhány barlangból feltárt több száz ősi irat.

A tekercsek értelmezése napjainkban is megállás nélkül folyik, a világ több pontján tudósok hada tanulmányozza és fejti meg írásait aprólékos munkával. Mára a Google segítségével néhány tekercset magunk is megcsodálhatunk otthonunkban, a számítógép előtt ülve! De aki érez magában kedvet, ne dobja sutba a bőröndjét, hiszen megtalálásuk helye - Qumrán -maga is a csodával határos az európai városokhoz szokott szemnek. A Qumrani romokat nem messze Jeruzsálemtől és a Holt tenger északi csücskétől (ahol a tekercseket rejtő amforákat megtalálták) helyezkedik el egy kietlen napégette sziklán. Keletkezését az időszámítás előtti harmadik századra becsülik a tudósok. A rom lényegében egy monostor, amely többek között az itt élők mindennapjaihoz nélkülözhetetlen malmot, pékséget, fazekas műhelyt, valamint imaházat és egy rituális fürdő medencét is magában foglalt. Qumrán perzselő napsugarai alatt átélhetjük őseink küzdelmes minden napjait, ahogyan szorgoskodtak, és hálásak lehetünk precíz és áldozatos munkájukért, amivel megajándékoztak minket.


Egyiptom - Ebers-féle papirusztekercsek


Ugyan ki ne sóhajtana fel vágyakozva, ha csak a remény is megcsillanna egy Egyiptomi utazás kapcsán. Az ország, ahol még a halál után is csupa luxus, és kényelem várja az itt élőket! Egyiptom sokak szemében ezért a halhatatlanság, majdhogy nem az örök élet földje. De ne szaladjunk ennyire előre! Akarom mondani hátra! De ki tudja, itt, ahol ennyire összefonódik a múlt, a jelen, és a jövő, hogy mikor és hol bukkanhatunk egy jelre, egy tárgyra, ami megidézi a holtak bölcsességét, akik az Ebers-féle papirusz tekercsek tanulsága szerint, bármennyire is óhajtották az öröklétet, a földi életüket is igyekeztek minden módon egészségesen leélni.

Fennmaradt írások szerint, bár kezdeteleges módon, de az egyiptomi orvosok a maihoz hasonlatos módon szakosodtak, volt külön orvosa a szemnek, a szívnek, de a fognak vagy az altestnek is. Munkájukhoz használhatták az Ebers tekercsben leírt gyógynövényeket, és az azokból előállított gyógyhatású készítményeket. Ezekből nem csak a Fáraók, akiknek egészségi állapotáért egyidejűleg több gyógynövényes orvos is felelős volt, hanem az egyszerű emberek, sőt a piramisokat építő munkások is részesültek. Érdemes hát útra kelni, és Egyiptomot választani útjuk céljául azoknak, akik szenvedéllyel hódolnak a fitoterápia vagy a természetes szépítészet iránt, hiszen sok hasznos információt olvashatunk benne például a hennáról. Itt, a fáraók földjén azonosulhatunk azoknak a régen élt nagy tudású embereknek a hagyatékával, akik a mai orvoslás és kozmetikai ipar ismereteinek alapköveit letették.


India - Pálmalevél tekercsek


Virtuális utunkat folytassuk Indiában! India Bangalore nevű városának, titkos könyvtáraiban, beavatott személyek őrzik sorsunkat - szó szerint. Több millió embernek több millió pálmalevél tekercsét óvják az arra hivatottak. Az ide érkezők meglepve tapasztalják, hogy mennyire jól megfér egymás mellett a csúcstechnika, a városi lét és a mindent körüllengő áhítat. A nagyváros nyüzsgő utcáiról akár egy hotelbe lépve is tapasztalhatjuk, itt él, és a mindennapok része a vallás. Minden pénteken kötelező felfrissíteni és megáldani a házi oltárt, ilyenkor füstölőt gyújtanak, majd az oltárra helyeznek különféle dolgokat és a jelenlévőket is megáldják. Bangaloreban csupa meglepetés várja az utazót, minden utcasarkon befordulva egy új élmény vár. De az ide utazók nagy részét az a spirituális élmény hajtja, amit csak itt kaphat meg! Azaz bepillantást az évezredekkel születése előtt róla készült feljegyzésekbe! Javaslom senki, aki a saját pálmalevél tekercsét szeretné megkeresni, ne induljon útnak Petra gondos útmutatása nélkül.

Szembesülni azzal, hogy egy tőlünk idegen kultúra kétezer éve őriz rólunk emlékeket, több mint hihetetlen! Erre alaposan fel kell készülni! Szerencsére ma már itthon is vannak segítők, akik lépésről lépésre fogják a kezünket és végig visznek ezen az úton, válasszuk akár az itthoni felolvasást, akár a személyes találkozót! Minden esetre, aki teheti, utazzon el és élvezze ki azt a különleges élményt, hogy megismerheti a várost, és a tekercseket kezelő egyik beavatott személyt, amikor meghallja a neki szóló üzenetet… talán valóban a Teremtő üzenetét.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL