GASZTRO

Padlizsánsaláta gránátalmamaggal, zöldfűszerekkel és fetával

Szerző:
Szabó Anna
Ebben a görög ihletésű salátában a sós, morzsalékos feta és a füstös, sima padlizsán tökéletes ízkombináció.

 


Hozzávalók:

3 kis vagy közepes padlizsán
5 evőkanál olívaolaj, és még külön a kenéshez
Só és frissen őrölt bors
1 gránátalma
2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
1 ág friss petrezselyem
1 ág friss menta
8 dkg morzsolt feta sajt



Elkészítése:

1. A padlizsánt megmossuk, és 1 cm széles szeletekre vágjuk. Megsózzuk, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ezután hideg vízzel leöblítjük, és gyengéden ütögetve papírtörlővel megszárítjuk.

2. A szeletek mindkét oldalát olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, majd forró grillsütőben mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk.

3. Közben a gránátalmát felvágjuk, és a magjait óvatosan kiszedjük. Összekeverünk 5 evőkanál olívaolajat a citromlével. A fokhagymát belenyomjuk, és elkeverjük.

4. A meleg padlizsánszeleteket az öntettel meglocsoljuk, majd 2-3 percig állni hagyjuk. A petrezselyem- és a mentaleveleket lecsipkedjük, és a padlizsánnal összeforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük.

5. A padlizsánszeleteket egy tálra fektetjük, majd a gránátalmamaggal és a morzsolt fetával megszórva tálaljuk.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL