Szabó Anna
Hozzávalók:
3 kis vagy közepes padlizsán
5 evőkanál olívaolaj, és még külön a kenéshez
Só és frissen őrölt bors
1 gránátalma
2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
1 ág friss petrezselyem
1 ág friss menta
8 dkg morzsolt feta sajt

Elkészítése:
1. A padlizsánt megmossuk, és 1 cm széles szeletekre vágjuk. Megsózzuk, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ezután hideg vízzel leöblítjük, és gyengéden ütögetve papírtörlővel megszárítjuk.
2. A szeletek mindkét oldalát olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, majd forró grillsütőben mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk.
3. Közben a gránátalmát felvágjuk, és a magjait óvatosan kiszedjük. Összekeverünk 5 evőkanál olívaolajat a citromlével. A fokhagymát belenyomjuk, és elkeverjük.
4. A meleg padlizsánszeleteket az öntettel meglocsoljuk, majd 2-3 percig állni hagyjuk. A petrezselyem- és a mentaleveleket lecsipkedjük, és a padlizsánnal összeforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük.
5. A padlizsánszeleteket egy tálra fektetjük, majd a gránátalmamaggal és a morzsolt fetával megszórva tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK