GASZTRO

Meleg édesburgonya-saláta

Szerző:
Szabó Anna
A zamatos gyömbér, a csípős Cayenne-i bors és az illatos koriander tökéletes együttest alkot a lágy vajas édesburgonyával ebben az egyszerű, meleg salátában. A pirított makadámdió pedig elragadóan ropogóssá teszi.

 


Hozzávalók:

1kg édesburgonya, meghámozva és felkockázva
20dkg makadámdió
1,5dl zöldségalaplé
3 evőkanál fehér balzsamecet
3 evőkanál napraforgóolaj (vagy repceolaj)
1 evőkanál méz
1 kiskanál frissen reszelt gyömbér
Só és Cayenne-i bors ízlés szerint
1 csokor friss koriander



Elkészítése:

1. Az édesburgonyát sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd jól lecsöpögtetjük.

2. A makadámdiót száraz teflonserpenyőben megpirítjuk.

3. A zöldséglevet a balzsamecettel, az ecettel, az olajjal, a mézzel és a gyömbérrel összekeverjük. A burgonyát és a makadámdiót beletesszük, és gyengéden összekeverjük. Sóval és Cayenne-i borssal ízesítjük, majd egy kissé hűlni hagyjuk. A koriander leveleit lecsipkedjük, és a salátába forgatjuk. Ha szükséges utána ízesítünk, és tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL