Szabó Anna
Hozzávalók:
30dkg kecskesajt
4 szelet bagett
8 szelet húsos füstölt szalonna
1 evőkanál méz
1 citrom level
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fenyőmag
Só és frissen őrölt fekete bors
2 marék bébiparaj

Elkészítése:
1. A kecskesajtot 4 egyforma darabra vágjuk. A szeleteket előmelegített grillsütőben 2 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A bagettszeleteket kb. 1 perc alatt szintén megpirítjuk. Egy serpenyőben a szalonnát ropogósra sütjük, majd a pörcöt papírtörlőn lecsöpögtetjük.
2. Közben a mézet a citromlével, az olívaolajjal, és a fenyőmaggal összekeverjük. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
3. A parajlevélből a tányérokra ágyat formázunk, a pirított bagettet és a szalonnát csinosan elrendezzük rajta. A meleg, sült sajtszeleteket a pirított kenyerekre csúsztatjuk, az öntettel meglocsoljuk, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK