Hozzávalók:
30dkg kecskesajt
4 szelet bagett
8 szelet húsos füstölt szalonna
1 evőkanál méz
1 citrom level
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fenyőmag
Só és frissen őrölt fekete bors
2 marék bébiparaj
Elkészítése:
1. A kecskesajtot 4 egyforma darabra vágjuk. A szeleteket előmelegített grillsütőben 2 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A bagettszeleteket kb. 1 perc alatt szintén megpirítjuk. Egy serpenyőben a szalonnát ropogósra sütjük, majd a pörcöt papírtörlőn lecsöpögtetjük.
2. Közben a mézet a citromlével, az olívaolajjal, és a fenyőmaggal összekeverjük. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
3. A parajlevélből a tányérokra ágyat formázunk, a pirított bagettet és a szalonnát csinosan elrendezzük rajta. A meleg, sült sajtszeleteket a pirított kenyerekre csúsztatjuk, az öntettel meglocsoljuk, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK