Hozzávalók:
40dkg lencse
Arasznyi kígyóuborka
15dkg koktélparadicsom, cikkekre vágva
5db retek, gyufaszálnyi csíkokra vágva
2db sárgarépa, apró kockákra vágva
2 szál újhagyma, finomra aprítva
1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
Az öntethez:
2 evőkanál sáfrányos szekliceolaj (vagy repceolaj)
4 evőkanál almaborecet
Só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
1. A lencsét egy nagy lábasba tesszük, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, felforraljuk. A lángot közepesre állítjuk, a lencsét lefedjük, és 30-40 perc alatt lassan puhára főzzük, majd jól lecsöpögtetjük.
2. Az uborkát meghámozzuk, hosszában elfelezzük, magját kikaparjuk, és a zöldséghúst kis kockákra vágjuk. Egy nagy edényben az uborkát a lencsével, a paradicsommal, a retekkel, a sárgarépával és a hagymákkal összekeverjük. Az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
3. A sáfrányos szekliceolajból és az ecetből öntetet készítünk, és sóval, borssal ízesítjük. A mártást a lencsesalátára öntjük, és alaposan összeforgatjuk. A salátát porcsin- és salátalevélágyon külön tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK