REJTÉLY-MISZTIKA

A kollégium fantomja

Szerző:
Szabó Anna
Különös eseményekkel kezdődött az idei esztendő kollégista lányok egy csoportja számára, akik egy titokzatos kísértetet, egy szőke nő szellemét pillantották meg egy egri gimnázium kollégiumában. Mellesleg nem az egri az egyetlen kollégium, ahol napjainkban is kísértetek garázdálkodnak…

 

Az egri Sz. kollégium lakóinak hétköznapi életét különös események sorozata zavarta meg 2009. január 21-én este. Az emeleti szobák egyikének három lánylakója – akik közül az egyik már korábban is tapasztalt paranormális eseményeket − egy titokzatos szellemalakot, egy szőke nőt pillantott meg a félhomályba burkolózó kollégiumi szobájukban.
A tizenéves lányok, akik ehhez foghatót még sosem éltek át, a folyosón lévő mellékhelyiségből indultak volna vissza a szobájukba, amikor a WC ajtó kilincse lenyomódott és az ajtó kinyílt. A lányok, akik azt hitték, hogy valaki be akar menni a mellékhelyiségbe, ösztönösen félreálltak az útból, de az ajtón senki nem lépett be. Meglepődve néztek ki a folyosóra, de az különösen csöndes és üres volt, holott legalább kéttucatnyi kollégiumi szoba nyílt róla, amelyekben mintegy negyven diák volt elszállásolva. A helyzet rendkívül szokatlan volt. Lépteket nem hallottak és senkit sem láttak, így a lányok megszeppenve − kissé rémülten − siettek vissza a szobájukba.
Miközben próbálták megmagyarázni maguknak a történteket, az asztalon lévő könyvkupac váratlanul leesett a földre, még jobban megijesztve a lányokat.

„El sem tudtuk képzelni mi történhetett. Minden olyan furcsa és szokatlan volt. Jó darabig eltartott, mire megnyugodtunk és elhatároztuk, hogy lefekszünk aludni. Amikor lefeküdtünk, nem szóltunk még egymáshoz sem… biztos, hogy mindenki magában próbálta feldolgozni az eseményeket” – mondta később egyikük.
Amikor a szoba elsötétült és már a lányok feszültsége is kezdett felengedni, hirtelen újabb különös és rémisztő esemény vette kezdetét. A szobában lehűlt a levegő, majd ezzel együtt egy különös vibrálás jelent meg a bejárati ajtó előtt, amelyből egy elmosódott, áttetsző alak bontakozott ki. Mindhárman látták az alacsony, hosszú hajú nő lábnélküli kísértetét, amely mozdulatlanul állt az ajtóban.

„Ott lebegett, de deréktól lefelé már annyira áttetsző volt, hogy úgy tűnt nincs is lába…”− mesélte egyikük, míg szobatársa hozzátette: „Hosszú, nagyon hosszú szőke haja volt… de meg sem mozdult, és hamarosan eltűnt.”
Harmadik társuk szerint „a lány alacsony volt és fiatal… talán ő is gimnazista lehetett, de az arcát sajnos nem lehetett kivenni, mert az egész alak annyira elmosódott volt. Egyedül a hosszú szőke haja volt az, ami jellegzetessé tette.”

A jelenés eltűntét követően a gimnazista lányok szóhoz sem jutottak a rémülettől, csak ijedten nézték egymást. Órákig tartott, mire végre el tudtak aludni, de a titokzatos események ezzel nem értek véget. Másnap reggel ugyanis egy hosszú, szőke hajszálat találtak a szobában, holott egyikük haja sem szőke, és nem emlékeztek arra, hogy a szobájukban a kísérteten kívül más szőke lány is járt volna.


Pár hónappal később a szőke kísértet újra hallatott magáról. Az egyik lány a mellékhelyiségben tapasztalta meg, amint egy láthatatlan erő az egyik toalett ajtaját nyitogatja. A már említett szoba egyik lakója ugyanazon a napon a tükör előtt állva fésülködött, amikor váratlanul megpillantotta maga mögött a szőke hajú lány szellemét, az arcát azonban ő sem tudta felidézni, mert mire rémülten megfordult, a szellemalak már eltűnt.

A szellemjárta kollégiumi szobában a lányok poltergeistre utaló jeleket is felfedeztek. Elmondásuk szerint rendszeresen tűntek el olyan tárgyak, többnyire kések, amiket elzártak a szekrényükbe… Máskor meg ugyanott idegen tárgyak, villák és dobozok kerültek elő.

Egyik lány sem tudja, mit akarhat tőlük a titokzatos szellem, miként azt sem tudják, hogy ki lehetett az illető, de remélik, hogy nem őket üldözi, csupán a szobát kísérti. (A szoba számát szándékosan nem áruljuk el, hogy az esetleges későbbi események kontrollálhatók legyenek.)

A kollégiumban egyébként különös mendemondák szólnak egy évekkel korábban titokzatos módon elhunyt nevelőtanárról, akinek holttestét az egyik szobában találták meg. Vajon ő is látta a kollégium kísértetét? Ezt már soha nem tudjuk meg.

Egy hónappal a fenti események után a kollégium udvarán azonban egy majdnem halálra fagyott hajléktalanra bukkantak, akit az utolsó pillanatban mentettek meg a mentősök. Ez a férfi állítólag egy titokzatos szőke hajú nőről beszélt, aki állandóan szólongatta…

Az egyik olvasónk, Horváth József (Dombiratos) nemrég küldött leveléből kiderült, hogy nem csak az egri kollégiumban találkoztak már efféle paranormális jelenségekkel. Horváth úr Kevermesen (Békés-megye) volt középiskolás diák. Beszámolója szerint „a nővérem is itt volt kollégista, és ő mesélt nekem a kollégium kísértetéről. Éjszakánként én is hallottam suttogó hangokat és láttam oda-vissza mászkáló árnyékokat. A különös mindebben, hogy sohasem ijedtem meg. Inkább meglepődtem, amikor számomra is megjelent a kollégium kísértete.” Nem tudni, hogy ezek a kísértetek miért az adott helyeken tűnnek fel, vagy, hogy van-e köze egymáshoz a két eseménynek, mindenesetre ezek a napjainkban történt magyarországi esetek is megerősítik, hogy bárki bárhol találkozhat paranormális jelenségekkel.
Rachel Roger

 


 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL