3

 

A hármas az első olyan szám, amelyből létre lehet hozni egy alakzatot: három vonalból egy háromszöget vagy a tér egy pontját csak három koordinátával lehet megadni.
Csak a hármas egység: a tézis, az antitézis és a szintézis (tétel, ellentétel, összefoglalás) hármassága adhat tökéletes elméleti vagy tárgyi egészet.
Minden nép a Szentháromságban látja az istenség legmagasabb szintű szimbólumát. A 3 mint az istenség száma a különböző vallási rendszerekben és szokásokban, különösen a zsidó vallásban tárul elénk megfoghatóan. A templomokat három részre osztják: Előcsarnokra, szentélyre, és a legszentebb részre (vagy szentek szentje). Az izraelita vallásban három fő ünnep van. Salamon három áldozatot mutatott be egy évben. Három négylábút (egy szarvasmarhát, egy kecskét és egy kost) áldoznak fel.

A születési számok vonatkozásában a három a dolgok mindkét oldalát jelenti, kínosan törekszik arra, hogy valós tartalmukat pontosan megvizsgálja, kiderítse, hogy felismerje és megteremtse az egyensúlyt a látszat és a valóság között.

Vissza a számokhoz>>>


 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL