Szabó Anna
      
Hozzávalók:
(4 személyre)
80dkg disznóhús
1-2 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál zsír vagy olaj (ízletesebb disznózsírral)
1kk pirospaprika
1 db zöldpaprika
1 db kisebb paradicsom
Só, bors, majoránna, kömény
(szükség esetén 1 dl bor vagy paradicsomlé vagy víz)
1. Mosd meg a húst, és töröld szárazra, majd kockázd fel 2-3 centiméteres kockákra. Párold zsiradékon üvegesre a felkockázott hagymát, majd fedő alatt, egy csipet sóval fonnyaszd készre.
2. Ezután tedd bele a felkockázott húst, keverd el egy teáskanál sóval és a piros paprikával.
3. Ha üveges a húsod (egészen világosra sült), tedd bele a kicsumázott paprikát, és a félbevágott paradicsomot, valamint fűszerezd 1 teáskanál borssal, 2 teáskanál majoránnával és egy csipet köménnyel.
4. Fedő alatt párold puhára a húst a saját levében. Tízpercenként keverd meg, és ellenőrizd, hogy nem forrt-e el a leve. Ha elforrna, önts hozzá ízlés szerint folyadékot. Célszerű nem vizet, mert akkor nem szaftos, hanem leveses lesz, helyette használhatsz bort vagy házi paradicsomlevet.
5. Tálaláskor kínáld nokedlivel vagy főtt tésztával.
Pörköltek még >>
 
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK