Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Pizzamánia: a legegyszerűbb alaprecept, az 5 legjobb feltét

Szerző:
Szabó Anna
Imádod a pizzát, de mindig csak készen veszed meg? Sokan csak kacérkodnak a gondolattal, hogy otthon is kipróbálják ezt a valóban nagyon egyszerű ételt. Ha te is így vagy ezzel, íme a legjobb alaptészta és –szószrecept – a többi már csak rajtad múlik!


Alaptészta

A következő receptből egy darab 40x30 centiméteres tepsinyi, vagy kettő darab 30 centiméter átmérőjű körpizza készíthető.

Hozzávalók:
300g finomliszt
1 csomag szárított élesztő
1tk só
½ tk kristálycukor
175ml langyos víz 3ek olívaolaj

Elkészítése:
1. A lisztet szitáld át, és az élesztőt futtasd fel. A lisztet keverd össze a sóval, a cukorral és a felfuttatott élesztővel.
2. Dolgozd sima tésztává, majd készíts belőle egy nagy gombócot, takard le, és meleg helyen hagyd kelni 1 órán keresztül.
3. Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra. Belisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki a belisztezett gyúródeszkát, majd helyezd kevés olajjal meglisztezett tepsibe, vagy pizza sütő formába.
4. Ízlés szerint rakd meg a tésztát a kiválasztott feltéttel, majd a sütő alsó rácásn süsd kb. 15-20 percig.

 

Alapmártás

Hozzávalók:
2 doboz darabolt paradicsom
1 kis doboz paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
¼-¼ evőkanál oregánó, bazsalikom és majoránna
Só, őrölt fekete bors



Elkészítése:
1.
A paradicsomkonzervet a levével együtt öntsd egy fazékba.
2. Add hozzá a pürét, majd fakanállal vagy villával nyomogasd szét.
3. A fokhagymát hámozd meg, préseld át, add a paradicsomhoz. A keveréket forrald fel, és lassú tűzön főzd 10 percig.
4. Ízesítsd borssal, sóval és zöld fűszerekkel. Főzd újabb 5 percig.

 

Variációk feltétekre

 Paprikás-feta sajtos pizza »

 

***

Almás-sonkás pizza »

 

***

Csirkés-brokkolis pizza »

 

***

Tonhalas-kapribogyós »

 

***

Szalonnás-hagymás »

 

***

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL