SZÓRAKOZÁS

A Naphegy Kiadó az év gyerekkönyvkiadója

Szerző:
Szabó Anna
Alig ünnepelte első születésnapját a Naphegy Kiadó, máris megkapta az év gyerekkönyvkiadójának járó IBBY-díjat. Igen nagy szó ez, ugyanis induló kiadó korábban még nem részesült ilyen magas szakmai elismerésben.
A kiadó vezetői maguk is gyakorló szülők, s egyben pedagógusok is, így remek érzékkel álltak neki a könyvpiacon tapasztalt űr betöltésének. Különleges mesekönyveikkel kifejezetten az igényes szülők és a világra kíváncsi gyermekek könyvkiadójává szeretnének válni.


A Naphegy Kiadó 2006-ban kilenc könyvvel mutatkozott be az olvasóknak. Az eddigi gyakorlat szerint a kiadó vezetői Európa legnevesebb könyvvásárain kutatják fel kínálatuk elemeit. A hazai olvasókhoz így kifejezetten a sikeres, szakmai és olvasói körökben is igényesnek tartott művek juthatnak el, melyek a világ más tájain már bizonyítottak.


Könyveik a vizuális élményen túl szellemi kalandot is kínálnak, hiszen hol a megfigyelőképességet, hol a találékonyságot, hol a fantáziát teszik próbára. Több sorozatot is elindítottak már, mint például a képes böngészők, a Művészi Mesekönyvek, vagy a Csiki-csuki képeskönyvek. A nagysikerű Téli böngésző után megjelent már a Tavaszi és a Nyári böngésző, és a kiadó újdonságai között két mesesorozat is található. Vakondok, a kiváncsi, természetre rácsodálkozó gyermek, és Pauli, a rosszcsont, kisnyúl is bemutatja kalandos életét olvasóinak. A megjelenését és kivitelezést tekintve, művészi darabokból sincs hiány a Naphegy Kiadó kollekciójában – a Csillagmese, Az állatok karácsonya, a Manómese és a Hol lakik az idő? című mesekönyveik a fiatal olvasók esztétikai érzékét is nagyban fejlesztik. A gyermekek verbális kreativitását és humorérzékét leginkább a Csiki-csuki könyvek vicces, állatos történetei viszik előbbre, hiszen ezekben a könyvekben mulatságos találóskérdéseket, rímes versikéket is tanulhatnak.
A Naphegy Kiadó célja itthon is megtalálni azokat a fiatal, tehetséges írókat, illusztrátorokat, akik magas színvonalon alkotnak a gyermekeknek.Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL