UTAZÁS

Varázslatos fotókon a világ 5 legszebb ember alkotta turisztikai látványossága

A világ híres látványosságai közül a legtöbb nagyszerű építészeti remekmű. Elég, ha a franciaországi Eiffel-toronyra, az indiai Taj Mahal-ra vagy az Egyesült Arab Emírségekben található Burj Khalifa-ra gondolunk, máris kicsit átérezzük azt az érzést, melyet az ilyen remekművek megalkotásánál érezhettek a tervezők.

Az építészet olykor kifinomultabb is lehet, hiszen időnként a természeti adottságok inspirálják egy-egy nevezetesség megalkotásánál a tervezőket. Az alábbiakban 5 olyan látnivalót ismerhetsz meg, melyeknél a turisták valószínűleg nem jönnek rá azonnal, hogy építészek munkája az ember alkotta vízi látványosságoktól a mesterséges szigetekig.

Marmore-vízesés - Terni, Olaszország

A Marmore-vízesés a világ legnagyobb ember alkotta vízesése, melyet az ősi rómaiak terveztek. Terni közelében található, mely 3 lépcsőben 165 méterről zuhog le. A rómaiak azért építették, hogy eltereljék a víz útját, ma már azonban naponta pár órára kapcsolják be a vízesést csak a turisták miatt, hiszen a nap nagy részében a vizet elterelik egy, a közelben elhelyezkedő vízerőmű felé.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL