UTAZÁS

Varázslatos fotókon a világ 5 legszebb ember alkotta turisztikai látványossága

A világ híres látványosságai közül a legtöbb nagyszerű építészeti remekmű. Elég, ha a franciaországi Eiffel-toronyra, az indiai Taj Mahal-ra vagy az Egyesült Arab Emírségekben található Burj Khalifa-ra gondolunk, máris kicsit átérezzük azt az érzést, melyet az ilyen remekművek megalkotásánál érezhettek a tervezők.

Az építészet olykor kifinomultabb is lehet, hiszen időnként a természeti adottságok inspirálják egy-egy nevezetesség megalkotásánál a tervezőket. Az alábbiakban 5 olyan látnivalót ismerhetsz meg, melyeknél a turisták valószínűleg nem jönnek rá azonnal, hogy építészek munkája az ember alkotta vízi látványosságoktól a mesterséges szigetekig.

Cheonggyecheon - Szöul, Dél-Korea

Korábban ez egy szennyezett patak volt, amely Szöul városán haladt át és felette egy autópálya volt. 2003-ban egy ambiciózus projekt keretében Szöul polgármestere, Lee Myung-bak vezetésével eltávolították az autópályát és mesterséges szivattyúrendszert használtak a Cheonggyecheon vízifolyosó létrehozásához.

Ennek hatására a belvárosi forgalom lecsökkent, míg a zöldövezet a felújított víziút mellett egy látványosabb útvonalat kínál a gyalogosoknak Szöulon keresztül. A vízi látványosság kötelező célpont lett a turisták számára a dél-koreai fővárosban.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL