UTAZÁS

Varázslatos fotókon a világ 5 legszebb ember alkotta turisztikai látványossága

A világ híres látványosságai közül a legtöbb nagyszerű építészeti remekmű. Elég, ha a franciaországi Eiffel-toronyra, az indiai Taj Mahal-ra vagy az Egyesült Arab Emírségekben található Burj Khalifa-ra gondolunk, máris kicsit átérezzük azt az érzést, melyet az ilyen remekművek megalkotásánál érezhettek a tervezők.

Az építészet olykor kifinomultabb is lehet, hiszen időnként a természeti adottságok inspirálják egy-egy nevezetesség megalkotásánál a tervezőket. Az alábbiakban 5 olyan látnivalót ismerhetsz meg, melyeknél a turisták valószínűleg nem jönnek rá azonnal, hogy építészek munkája az ember alkotta vízi látványosságoktól a mesterséges szigetekig.

Palm Jumeirah - Dubai, Egyesült Arab Emírségek

A Nakheel által alkotott faalakú mesterséges sziget, a Palm Jumeirah, vagy másnéven Pálma-sziget Dubai egyik legikonikusabb építészeti vívmánya, melyen luxusszállodák sokasága található. Extravagáns lehetőségek is vannak itt a lakosok számára, és Dubai-ban az egyik legkelendőbb luxushelynek számít.

Talán ezért sem meglepő, hogy David és Victoria Beckham is birtokol egy villát a Palm Jumeirah szigeten. Olyan látnivalókkal találkozhatunk itt, mint például az Aquaventura Waterpark, a Lost Chambers akvárium, de az izgalmasabb kikapcsolódási lehetőségeket keresők ejtőernyőzhetnek is a sziget felett, így megcsodálhatják a annak alakját a magasból.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL