Szabó Anna
Blauer Stephen: Lékönyv Sajnos napjainkban a szintetikus alapanyagú szörpök vették át helyüket, pedig a friss gyümölcs- és zöldséglevek az ember számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaznak.
Ez a könyv ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a receptek alapján Ön is elkészíthesse ezeket az italokat, krémeket, hogy azután megízlelhesse és egészséggel fogyaszthassa.
Az egyes orvosi szaklapok, az USA Egészségügyi Minisztériuma, az Egészséges Amerikáért 2000 Alapítvány, a Nemzeti Rákkutató Intézet és az egyes táplálkozástudománnyal foglalkozó szervezetek egyaránt azt hangsúlyozzák, hogy lehetőleg minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. Mindössze az a bökkenő, hogy nem fogadjuk meg a tanácsaikat.
Manapság már köztudott, hogy a narancsvörös színű zöldségek gazdagok karotinoidokban, amiket sokan rákmegelőző anyagoknak tartanak. Az is ismert, hogy a citrusfélék bővelkednek C-vitaminban és bioflavonoidokban, amelyek fontos immunrendszer-erősítő tápanyagok.
Továbbá az is köztudott ténynek számít, hogy a sötétzöld levelű zöldségeknek magas a folsav-tartalmuk. A folsav alapvető fontosságú a vörösvértest-termeléshez és az idegrendszer megfelelő működéséhez. Sajnos az emberek túlnyomó többsége ezekből a zöldségekből és gyümölcsökből a szakemberek által ajánlott napi mennyiségnek még a negyedét sem fogyasztja el. Pedig a közegészségügyi aktivisták erőfeszítései csak akkor hozhatnak eredményt, ha ezeket a fontos élelmiszereket beépítjük étrendünkbe.
Ebben segíti az olvasót Cherie Calbom és Maureen Keane könyve, a Lékönyv 2, amelyből könnyedén elsajátíthatjuk a lékészítés rejtelmeit. A számtalan ízletes, tápanyagokban bővelkedő italt bárki beépítheti étrendjébe, így még azok is biztosíthatják a szervezetük számára szükséges tápanyagbevitelt, akik ódzkodnak a gyümölcsök és zöldségek fogyasztásától.
A szerzők először kifejtik, hogy mennyire fontos szerepet játszanak az ivólevek a kiegyensúlyozott táplálkozásban. Ezt követően megismerkedhetünk az egyes ivólevek betegségmegelőző, illetve gyógyulást elősegítő hatásaival. Végül több tucat ivólé receptjét ismerhetjük meg, melyekkel tetszés szerint javíthatunk egészségi állapotunkon, ha okosan válogathatunk a számos zöldség és gyümölcs között.
Cherie Calbom és Maureen Keane mindvégig nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy friss termékeket fogyasszunk, és kerüljünk mindent, ami mesterséges. Ez összhangban áll a legújabb táplálkozástudományi eredményekkel, miszerint minél kevésbé dolgozzuk fel ételeinket, annál több hasznosítható tápanyag marad bennük.
2* 2.498 Ft

OLVASS TOVÁBB!
A DL Mining új lehetőségeket kínál heti 9 ezer dollár keresetre XRP, SOL, LTC és DOGE kriptovalutákkal
DL Mining – a technológia fellendítése, minden mobiltelefonból vagyonteremtő eszköz lesz....
SZÓRAKOZÁSBiztonság a mindennapokban: vezeték nélküli kamerák előnyei
Valószínűleg már elgondolkodtál rajta, hogy a mindennapi életedet hogyan tehetnéd biztonságosabbá....
SZÓRAKOZÁSPS5 hírek és frissítések - A PlayStation 5 jövőjének alakítása
A PlayStation 5 már jóval túl van a rajt utáni „újdonság varázsán”, mégis folyamatosan alakul, finomodik és bővül....
Nagyobb eséllyel találnak-e a nők érdekes tartalmat véletlenül az interneten?
Az online tevékenység számos digitális tartalomtípuson keresztül zajlik, a streaming szolgáltatásoktól a játékplatformokon át egésze...
SZÓRAKOZÁSAmit a nők valóban keresnek online, amikor megérkezik a hétvége
A hétvége gyakran a prioritások átrendeződését jelzi: a mindennapi rutin háttérbe szorul, és előtérbe kerülnek a személyesebb dönt...
SZÓRAKOZÁSKarácsonyi előkészületek - Dekoráljunk együtt!
A karácsonyt megelőző hetekben otthonaink varázslatos átalakuláson mennek keresztül....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK