Sajnos napjainkban a szintetikus alapanyagú szörpök vették át helyüket, pedig a friss gyümölcs- és zöldséglevek az ember számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaznak.
Ez a könyv ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a receptek alapján Ön is elkészíthesse ezeket az italokat, krémeket, hogy azután megízlelhesse és egészséggel fogyaszthassa.
Az egyes orvosi szaklapok, az USA Egészségügyi Minisztériuma, az Egészséges Amerikáért 2000 Alapítvány, a Nemzeti Rákkutató Intézet és az egyes táplálkozástudománnyal foglalkozó szervezetek egyaránt azt hangsúlyozzák, hogy lehetőleg minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. Mindössze az a bökkenő, hogy nem fogadjuk meg a tanácsaikat.
Manapság már köztudott, hogy a narancsvörös színű zöldségek gazdagok karotinoidokban, amiket sokan rákmegelőző anyagoknak tartanak. Az is ismert, hogy a citrusfélék bővelkednek C-vitaminban és bioflavonoidokban, amelyek fontos immunrendszer-erősítő tápanyagok.
Továbbá az is köztudott ténynek számít, hogy a sötétzöld levelű zöldségeknek magas a folsav-tartalmuk. A folsav alapvető fontosságú a vörösvértest-termeléshez és az idegrendszer megfelelő működéséhez. Sajnos az emberek túlnyomó többsége ezekből a zöldségekből és gyümölcsökből a szakemberek által ajánlott napi mennyiségnek még a negyedét sem fogyasztja el. Pedig a közegészségügyi aktivisták erőfeszítései csak akkor hozhatnak eredményt, ha ezeket a fontos élelmiszereket beépítjük étrendünkbe.
Ebben segíti az olvasót Cherie Calbom és Maureen Keane könyve, a Lékönyv 2, amelyből könnyedén elsajátíthatjuk a lékészítés rejtelmeit. A számtalan ízletes, tápanyagokban bővelkedő italt bárki beépítheti étrendjébe, így még azok is biztosíthatják a szervezetük számára szükséges tápanyagbevitelt, akik ódzkodnak a gyümölcsök és zöldségek fogyasztásától.
A szerzők először kifejtik, hogy mennyire fontos szerepet játszanak az ivólevek a kiegyensúlyozott táplálkozásban. Ezt követően megismerkedhetünk az egyes ivólevek betegségmegelőző, illetve gyógyulást elősegítő hatásaival. Végül több tucat ivólé receptjét ismerhetjük meg, melyekkel tetszés szerint javíthatunk egészségi állapotunkon, ha okosan válogathatunk a számos zöldség és gyümölcs között.
Cherie Calbom és Maureen Keane mindvégig nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy friss termékeket fogyasszunk, és kerüljünk mindent, ami mesterséges. Ez összhangban áll a legújabb táplálkozástudományi eredményekkel, miszerint minél kevésbé dolgozzuk fel ételeinket, annál több hasznosítható tápanyag marad bennük.
2* 2.498 Ft
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan köss be egy szivargyújtót az autódba?
Modern autóink számtalan elektronikai eszköz támogatására képesek, de mi történik, ha a szivargyújtó nem működik megfelelően, vagy ...
SZÓRAKOZÁSÉnidő - Hogyan iktasd be a mindennapjaidba?
Teremts magadnak énidőt! Törődj magaddal! Kapcsolj ki néha! Ez folyik szinte a csapból is, ha a helyes életmód a téma. De mit is jelent ...
SZÓRAKOZÁSCampona Varázslóiskola - Ahol a tanév varázslattal kezdődik
Szeptemberben nemcsak az iskolák nyitják meg kapuikat, hanem a Campona is egy különleges tanévet indít, a Varázslóiskolát....
Egy éve Londonban volt az első World Unseen fotókiállítás - most a BEM Centerben látható!
2025. szeptember 11. és október 5. között a BEM Center egy különleges fotókiállításnak ad otthont, amely korábban, több helyszínen i...
SZÓRAKOZÁSKarrier és láthatóság - IT fejvadászat női szemmel
A digitális világban a szakmai érvényesülés nem csupán a tudáson múlik, a láthatóság legalább olyan fontos. Az IT fejvadászat és a...
SZÓRAKOZÁSEzeket vidd magaddal, ha nyári szabadtéri színházba mész!
Jól esne egy kis kulturális program még a nyáron? A szabadtéri színház remek kikapcsolódás lehet. Akár Budapesten, akár vidéken kész...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK