Sajnos napjainkban a szintetikus alapanyagú szörpök vették át helyüket, pedig a friss gyümölcs- és zöldséglevek az ember számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaznak.
Ez a könyv ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a receptek alapján Ön is elkészíthesse ezeket az italokat, krémeket, hogy azután megízlelhesse és egészséggel fogyaszthassa.
Az egyes orvosi szaklapok, az USA Egészségügyi Minisztériuma, az Egészséges Amerikáért 2000 Alapítvány, a Nemzeti Rákkutató Intézet és az egyes táplálkozástudománnyal foglalkozó szervezetek egyaránt azt hangsúlyozzák, hogy lehetőleg minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. Mindössze az a bökkenő, hogy nem fogadjuk meg a tanácsaikat.
Manapság már köztudott, hogy a narancsvörös színű zöldségek gazdagok karotinoidokban, amiket sokan rákmegelőző anyagoknak tartanak. Az is ismert, hogy a citrusfélék bővelkednek C-vitaminban és bioflavonoidokban, amelyek fontos immunrendszer-erősítő tápanyagok.
Továbbá az is köztudott ténynek számít, hogy a sötétzöld levelű zöldségeknek magas a folsav-tartalmuk. A folsav alapvető fontosságú a vörösvértest-termeléshez és az idegrendszer megfelelő működéséhez. Sajnos az emberek túlnyomó többsége ezekből a zöldségekből és gyümölcsökből a szakemberek által ajánlott napi mennyiségnek még a negyedét sem fogyasztja el. Pedig a közegészségügyi aktivisták erőfeszítései csak akkor hozhatnak eredményt, ha ezeket a fontos élelmiszereket beépítjük étrendünkbe.
Ebben segíti az olvasót Cherie Calbom és Maureen Keane könyve, a Lékönyv 2, amelyből könnyedén elsajátíthatjuk a lékészítés rejtelmeit. A számtalan ízletes, tápanyagokban bővelkedő italt bárki beépítheti étrendjébe, így még azok is biztosíthatják a szervezetük számára szükséges tápanyagbevitelt, akik ódzkodnak a gyümölcsök és zöldségek fogyasztásától.
A szerzők először kifejtik, hogy mennyire fontos szerepet játszanak az ivólevek a kiegyensúlyozott táplálkozásban. Ezt követően megismerkedhetünk az egyes ivólevek betegségmegelőző, illetve gyógyulást elősegítő hatásaival. Végül több tucat ivólé receptjét ismerhetjük meg, melyekkel tetszés szerint javíthatunk egészségi állapotunkon, ha okosan válogathatunk a számos zöldség és gyümölcs között.
Cherie Calbom és Maureen Keane mindvégig nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy friss termékeket fogyasszunk, és kerüljünk mindent, ami mesterséges. Ez összhangban áll a legújabb táplálkozástudományi eredményekkel, miszerint minél kevésbé dolgozzuk fel ételeinket, annál több hasznosítható tápanyag marad bennük.
2* 2.498 Ft
OLVASS TOVÁBB!
6 játék, ami biztosan kimozdítja a gyereket a monitor elől
A mai digitális világban nehéz rávenni a gyerekeket, hogy felálljanak a monitor elől, és inkább olyan tevékenységekbe merüljenek bele,...
SZÓRAKOZÁSHogyan indítsd el saját webáruházadat sikeresen?
Az online vásárlás világában egyre növekvő szerepet kapnak azok a webáruházak, amelyek kényelmes és gyors megoldásokat kínálnak a f...
SZÓRAKOZÁSÉrkezik a Temu konkurens Amerikában, itt az Amazon Haul
Minden 20 dollár alatt lesz....
Nilu27: Az új csillag a hiperautók világában
Egy új játékos lépett a hiperautók exkluzív piacára, és lenyűgöző debütálásával minden szem rá szegeződik. A Nilu27 nem csupán ...
SZÓRAKOZÁSErről a furcsa hobbiról még bizonyára nem hallottál: kik és miért szeretnek "larpolni"?
A larp, vagyis élőszereplős szerepjáték nem a közönség szórakoztatásáról szól, hanem arról, hogy magadnak teremts élményt....
SZÓRAKOZÁSTechno-buli is jár a dolgozóknak a Berlin melletti Tesla-gyárban
A Tesla gyárban technoclub is működik....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK