SZÓRAKOZÁS

A legjobb filmek Valentin-napra

Az életben vannak olyan pillanatok, amikor – szeretjük vagy sem – egyszerűen megkívánjuk a szerelmes történeteket. Íme a mi kedvenceink egy csokorba fogva.


Bazi rossz Valentin-nap

Szegény Nia Vardalos, lassan, ha felbukkan egy szerepben, akkor várhatóan nálunk „Bazi naggyal” kezdődik majd a film címe. Pedig Nia személye, és az őt körülvevő alkotógárda, valóban garancia sokak számára, ha felesleges sziruptól mentes, romantikus vígjátékra vágynak. Ilyen bizony a Bazi rossz Valentin-nap is – eredeti címén I Hate Valentine’s Day. Az alapsztori szerint Genevieve Gernier manhattani virágbolt és Greg Gatlin – John Corbett – étterem tulajdonos bebizonyítják, hogy az első szerelmes szikrák után érdemes felülbírálni a saját magunk alkotta szabályokat.

 

Szerelmünk lapja

Sajnos, nem ismerik oly sokan, mint kellene. Igazán megható történet pereg le a filmben két emberről, akik alig tizenévesen találkoztak, és életük végéig szerették egymást. Visszás kapcsolatukat maguknak köszönhettük: bár szerelmük hamar beteljesült, az eltérő anyagi és társadalmi helyzet közéjük állt.

 

Séta a múltba

Az elmúlt évek talán egyik legtöbb jó kritikát kapott tiniknek szóló romantikus filmje a Séta a múltba. Talán éppen ezért nem annyira ismert. Azért ajánljuk bárkinek, mert mentes a közönséges, altáji poénoktól, és túllépve az első szerelemről szóló alkotások kliséin, valójában életbevágóan fontos kérdéseket boncolgat. Ajánlott százas papír zsebkendő beszerzése.

 

Dirty Dancing

Patrick Swayze örökre reményteljessé tett minket, hogy a következő családi vakációnk alkalmával ránk talál az igaz szerelem. Persze könnyű volt azonosulni Baby Housemannel is: a család kisebbik lányával, aki imádni valóan csetlik-botlik az életben. A szerelmi szál mellett azért ne feledkezzünk meg a felnőtté válás celofánba csomagolt megható eseményeiről se.

 

Grease

Nagy általánosságban nem vagyok musical rajongó, de a Grease különleges kivétel. Ellentétesen más musicalekkel a Grease-ben annyi jó és (1978-ban) új ötlet volt, hogy az örök kedvenc címet méltán kiérdemli. Ott van például Olivia Newton John jókislány, akiből a végén dögös lastex díva válik, vagy a végzetesen szexis rosszfiú John Travolta - alias Danny Zuko -, akiért elepedtünk.

 

Pretty Woman

A kilencvenes évek kultfilmje, egy könnyed, minden valóságot nélkülöző romantikus komédia a Pretty Woman. Milyen is az, amikor a romantikus vígjátékok koronázatlan királynőjét, és a deres halántékú Amerika Gigolót összeeresztik? A végeredmény garantált siker hiába a vászonról érkező megkérdőjelezhető üzenet.

 

Ghost

A szívbemarkoló szerelmes filmek egyik legemlékezetesebb darabja – sőt, 2005-ben a filmtörténet minden idők legromantikusabb pillanatának szavazták meg azt a bizonyos korongozós jelenetet. Ennyi „leg” után mi sem hagyhattuk ki felsorolásunkból Sam és Molly síron túl is tartó szerelmét.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL