SZÓRAKOZÁS

2013 legjobban várt filmjei

Szerző:
Szabó Anna
A mozirajongók idén is találnak fogukra valót, és remélhetőleg kevesebb csalódás éri majd őket, mint az óévben. Összeállításunkból megismerheted a Harry Potter-széria utódjának szánt filmet, de azt is eláruljuk, miben láthatod viszont többek között Leonardo DiCapriót…


A magányos lovas

A nyári moziszezon egyik legjobban várt darabja A Magányos lovas. A filmet nagyjából ugyanaz a kreatív csapat készíti, amelyik A Karib-tenger kalózait is. A producer Jerry Bruckheimer, a főszereplő Armie Hamemr és Johnny Depp. Ettől függetlenül a kritikusok, már most lehúzzák a filmet, mivel a látványos kalandfilm ígérete ellenére, az előzetesek egy komor, inkább felnőtteknek szóló alkotásra utalnak. Valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, az óriási büdzsé mellett, hogy a Disney jó időre leállította a forgatást. Pedig a történet tényleg eladhatónak tűnik: az álarcos hős, John Reid indián barátja, Tonto hűséges paripájával, Silverrel igyekszik rendet teremteni, ahol csak szükséges.



Várható premier: július 04.

 

Óz, a hatalmas

A három boszorkánynak bizonyítania kell, hogy a közéjük csöppent cirkuszi bűvész nem más, mint maga Óz, a nagy mágus. A történet lényegében ennyi, és nem több, mégis az előzetes és a stáblista (Sam Raimi, James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz és Michelle Williams) sokat ígérő filmmel kecsegtet.

 

Várható premier: március 07.

 

Vasember 3.

Sokan örültek, hogy a Vasember-széria gyártót váltott – legalábbis részben –, így még borúsabb és izgalmasabb résznek ígérkezik a harmadik. Tony Stark páncélja önálló életre kell a Vasember 3-ban, ami a főszereplőn kívül környezete és szerettei egészségére is ártalmassá válik.

Várható premier: május 03.

 

Tűzgyűrű

Ha nem vagy oda a kalandos sci-fikért, akkor görgess tovább… Igaz, már a látvány miatt érdemes végignézned ezt az utópisztikus „mentsük meg a világot az idegen robotoktól” témájú filmet.

Várható premier: július 11.

 

Az Éhezők Viadala: Futótűz

Több internetes szavazás szerint a ténylegesen leginkább várt film Az Éhezők Viadalának folytatása. Reméljük, ez nem okoz majd akkora csalódást a rajongóknak, mint az Alkonyat-széria… Tavaly minden várakozást felülmúlt az azonos című könyvből készült film, és a fiatal kezdő színészeknek óriási hírnevet szerzett. A rendezői szék körüli herce-hurca is szinte kísértetiesen hasonlít az Alkonyat-körüli vitákhoz, meglátjuk mit tudtak kihozni a második részből. 

 

Várható premier: november vége

 

Boszorkányvadászok

Ki ne ismerné a klasszikus Grimm-mesét, a Jancsi és Juliskát? Megszámlálhatatlanul sok feldolgozás után, talán most a legkülönösebb következik. Feketehumorral körített vérfürdő várható a gyerekkorukban a vér ízére rákapott Jancsitól és Juliskától, akiket a mostanában egyre felkapottabb tehetségek alakítanak, méghozzá Jeremy Renner és Gemma Arterton.

 

Várható premier: január 17.

 

A nagy Gatsby

Baz Luhrmann 3D-s Gatsby-adaptációját sokan nagyon várják, hisz a gyártó tavaly decemberre ígérte előzőleg a bemutatását. Mi azonban kezdjük megszokni, hogy Leonardo DiCaprio filmjeivel újabban ez történik, hisz ennek szintén ő főszereplője…

A történet már ismert, a film szegény fiúja beleszeret Daisybe (Carey Mulligan), aki viszont hozzámegy a milliomoshoz. Gatsby harca a lányért innen indul… Klasszikus sztori a lehetetlen szerelemről, pénzről és álmokról, rengeteg jazzel fűszerezve az ’20-as évek Amerikájában.

Várható premier: év eleje

 

Szörnyegyetem

A folytatás az előzmény maga: a későbbi Szörny Rt. tagjai, Sully és Mike megismerkedését, ellenségeskedését, majd barátságát mutatja be, mindezt az egyetemi évek alatt. Animációs filmrajongóknak kötelező darab!

Várható premier: augusztus

 

Gengszterosztag

Az általam leginkább várt film, az a Gengszterosztag, méghozzá Sean Penn és Nick Nolte, valamint az újravágás miatt. Persze a két filmes veterán mellett a fiatalok is szerephez jutottak, így a stáb nem kisebb neveket vonultat fel, mint Ryan Gosling, Josh Brolin, Emma Stone és Michael Pena.

A történet 1949-ben játszódik Los Angelesben. A rettegett gengszter, Mickey Cohan(Sean Pen) tartja hatalmában. Az ő keze alá tartozik a legtöbb illegális üzlet, beleértve a kábitószer és fegyverkereskedelmet, a prostitúciót, és a tiltott fogadásokat is.Védelméről nem csak a saját emberei gondoskodnak, hanem a korrupt rendőrség és a politikai elit is. Mickey az összes önkormányzatot is a kezében tartja, akik veszélyt jelenthetnének rá. A legbecsületesebb rendőröket is megfélemliti, aki biznyitani akarnák bűnösségét. Kivétel talán csak az LAPD titkos csoportja, John O Mara(Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling) vezetésével...

Várható premier: január vége

 

A hetedik fiú

A végére pedig egy boszorkányos film került, ami mostanság elég szokványos, de ha hozzátesszük, hogy a főbb szerepekben Jeff Bridges és Julianne Moore látható, akkor talán érthetőbb, miért tartjuk reménykeltőnek A hetedik fiút. Ráadásul a Warner stúdió ezt a könyv-adaptációt szánja a Harry Potter-széria utódjának, és az első rész elkészítését egy orosz származású rendezőre, Sergey Bodrovra bízták. A történet – a Warnertől megszokott módon – nem túl bonyolult: a Szellem a környék legveszélyesebb boszorkányát egykor bebörtönözte, aki természetesen megszökik és bosszút esküszik. Szellemünk egyetlen esélye a túlélésre a hetedik fiú, hetedik gyermekének ereje, akit természetesen megtalál, majd inasként magához veszi… A könyv szerződje Joseph Delaney a sorozat 8. részén dolgozik, úgyhogy a látványos mesék rajongóinak lesz csemege a Harry Potter után is…

Várható premier: február közepe

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL