SZEX, SZERELEM

Most ne szexeljünk... fáradt vagyok

Ha a kapcsolatodban egyre sűrűbben hangzik el ehhez hasonló mondat, akkor bizony ott valami nagyon nem stimmel. Vajon miért van ez és mi a megoldás?

 

Egy unalmas, megszürkült kapcsolatban egyre kisebb a motiváció arra, hogy összebújjanak a párok. Csökken a vonzalom, mely a szexuális vágy csökkenését is eredményezheti. Ritkulnak az együttlétek, lehet, hogy a másiknak való örömszerzés már nem is fontos.

A fáradtság a túlzott kimerültség is oda vezethet, hogy jobban vágyik az ember egy kiadós alvásra, mint egy kiadós szexre

Ha ezek jellemzők a te kapcsolatodra is, akkor szerinted mindez meddig tartható állapot? Kinek jó ez? És ha nem jó egyikőtöknek sem, akkor vajon mi lesz a megoldás?
A testiség sok más tényező mellett, de egy nagyon fontos, hangsúlyos tényező egy párkapcsolatban. Ha nem kielégítő a szex, akkor az a kapcsolat más vonatkozásaira is negatívan hat, míg ha a kapcsolat valamilyen okból nem megfelelő, akkor az ki fog hatni a szexuális életre, annak minőségére, és mennyiségére is.


Persze mindez ellentétes előjellel is érvényes, vagyis, ha sikerül a szexuális nehézségeken felülkerekedni, és megoldást találni, akkor ez elősegíti a problémamegoldást más területeken is. Illetve, ha valamilyen párkapcsolati konfliktust sikerül rendezni, akkor a felek újra egymásra találhatnak az ágyban is. Mindenképpen meg kell beszélni a nehézségeket.


A baj gyakran a kommunikációban van. Azt hisszük, hogy tudunk kommunikálni, pedig nem tudunk. Az egyik azt hiszi, hogy a másik tud a bajáról, pedig honnan tudna, ha nem mondja el neki. Egymásra figyelés, kérdezés és beszélgetés helyett, a felek csak saját vélekedésüket, feltételezésüket forgatják a fejükben.

Ha csökken a vágy, akármi is az oka, feltétlenül beszéljetek róla!

A bajok elfojtásának rossz vége lehet: kiábrándulás, elkeseredettség, önbizalomvesztés, megcsalás, szakítás.

5 tanácsot szeretnék megosztani veled, amit minél előbb meg kellene fogadnod, ha negatívan változott a szexuális életetek.

{KEPGALERIA}

 

 Forrás: Párkapcsolatszervíz

 

 

1. Ne gondold rögtön azt, hogy a jelenség oka az érzelmek kihűlése


"Már nem szeretjük egymást annyira?" A vágy csökkenését gyakran félreértik, úgy gondolják, hogy kapcsolatukkal komoly baj van, mert társuk nem kívánja a velük való szexet olyan gyakran, mint ők. Az esetek legnagyobb részében nem erről van szó. Lehet, hogy egyszerűen stressz, vagy munka az ok. Álmosan nem szabad erőltetni az együttlétet, ilyenkor alvásra van szükség. Az egyetlen célravezető megoldás, ha megbeszélitek egymással érzéseiteket, problémáitokat. Ne feledd: a saját boldogságotokról van szó!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL