SZEX, SZERELEM

Hogyan határozzák meg gyerekkorod tapasztalatai a felnőtt szerelmi típusodat?

Felnőttként gyakran azt gondoljuk, hogy az életünk a saját kezünkben van. Hogy pontosan úgy élünk, ahogyan mindig is akartunk, és az álmainkat kergethetjük. Sokan azonban elfelejtik, hogy a gyermekkor még mindig az árnyékban rejtőzködhet, egy teljesen működőképes felnőtt leple alatt.

De mégis miért történhet ez?

Ennek a jelenségnek az egyszerű oka az a tény, hogy a gyermekkor a fejlődés legkorábbi szakasza. Noha sok életszakaszban épülnek be új információk, annak kialakulása, ahogyan az információt befogadjuk és feldolgozzuk a körülöttünk lévő környezetet, a gyermekkorban gyökerezik. Ennek alapján 5 „szerelmi típust” különböztetünk meg, melynek alapja a kritikusan híres kötődési elmélet. Lássuk, melyek ezek a „szerelmi típusok”, és melyik illik leginkább rád?
 

5. Az irányító

Az áldozat ellentéte az irányító típus. Ha az áldozat mindig a saját hatalmának feladására törekszik, addig az irányítónak minden azonnal kell, bármi áron. Ez a szerelmi stílus, akárcsak az áldozaté, szintén konfliktusokkal és káosszal tarkított, gyökerei a múltban rejlenek. Mindez ellentmond a gyermek alapvető szükségletének, azaz a biztonság és a szeretettség érzésnek.

Az irányítók gyakran söprik félre az érzéseiket, és „erős” emberekként tüntetik fel magukat. Tartanak attól, hogy kiszolgáltatott személyekként mutassák magukat, pusztán azért, mert a sebezhetőséget a gyengeséggel azonosítják
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL