SZEX, SZERELEM

Hogyan határozzák meg gyerekkorod tapasztalatai a felnőtt szerelmi típusodat?

Felnőttként gyakran azt gondoljuk, hogy az életünk a saját kezünkben van. Hogy pontosan úgy élünk, ahogyan mindig is akartunk, és az álmainkat kergethetjük. Sokan azonban elfelejtik, hogy a gyermekkor még mindig az árnyékban rejtőzködhet, egy teljesen működőképes felnőtt leple alatt.

De mégis miért történhet ez?

Ennek a jelenségnek az egyszerű oka az a tény, hogy a gyermekkor a fejlődés legkorábbi szakasza. Noha sok életszakaszban épülnek be új információk, annak kialakulása, ahogyan az információt befogadjuk és feldolgozzuk a körülöttünk lévő környezetet, a gyermekkorban gyökerezik. Ennek alapján 5 „szerelmi típust” különböztetünk meg, melynek alapja a kritikusan híres kötődési elmélet. Lássuk, melyek ezek a „szerelmi típusok”, és melyik illik leginkább rád?
 

4. Az áldozat

Végtelenül kaotikus otthoni környezet, visszaélések, elhanyagolás és a kommunikáció hiánya: ezek jellemzik az áldozat típus szülőotthonát. Bárki, akinek a kapcsolati mintái hasonlítanak az áldozatéhoz, a hatalmi harc végleteibe esik. Az áldozatok általában vonzódnak és vonzzák is a hatalmaskodó embereket, mert alacsony az önértékelésük és nem képesek nyíltan átbeszélni ezeket az érzéseket.

Az áldozat állandó problémája az, hogy le kell nyelnie saját érzéseit. Azt hiszi, ez a legjobb módszer arra, hogy megőrizze a békét, miközben a haragtól szenved. Azokat az embereket, akik kezdetben vonzódnak az áldozatokhoz, kezdetben elbűvöli ez a viselkedés, ám idővel rájönnek, hogy ez inkább a veleszületett tehetetlenségnek, mint a jó kompromisszumkötő készségének köszönhető. Ez a szerelmi típus irritációt és undort válthat ki a partnerben, amelyet elsősorban a tehetetlenség okoz.

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL