SZEX, SZERELEM

Hogyan határozzák meg gyerekkorod tapasztalatai a felnőtt szerelmi típusodat?

Felnőttként gyakran azt gondoljuk, hogy az életünk a saját kezünkben van. Hogy pontosan úgy élünk, ahogyan mindig is akartunk, és az álmainkat kergethetjük. Sokan azonban elfelejtik, hogy a gyermekkor még mindig az árnyékban rejtőzködhet, egy teljesen működőképes felnőtt leple alatt.

De mégis miért történhet ez?

Ennek a jelenségnek az egyszerű oka az a tény, hogy a gyermekkor a fejlődés legkorábbi szakasza. Noha sok életszakaszban épülnek be új információk, annak kialakulása, ahogyan az információt befogadjuk és feldolgozzuk a körülöttünk lévő környezetet, a gyermekkorban gyökerezik. Ennek alapján 5 „szerelmi típust” különböztetünk meg, melynek alapja a kritikusan híres kötődési elmélet. Lássuk, melyek ezek a „szerelmi típusok”, és melyik illik leginkább rád?
 

3. A határozatlan

A határozatlan személyiség mögött álló legfőbb indok a kiszámíthatatlanság. Ennek a típusnak rendszerint olyan szülei voltak, akik nem következetesen, bizonytalanságban nevelték. A szülők gyakori ingadozásai miatt az ilyen gyerek kiszámíthatatlanságban tölti a gyermekkorát, ezért nem érti a folyamatos változást és ettől könnyen frusztrált, dühös lesz. Ez a fajta fejlődési ív kihívásokkal tűzdeli tele a határozatlan típus életét.

Pont emiatt lesz valószínűleg hajlamos a külső konfliktusokra is, és néha saját maga sem érti, miért szabotálja beszélgetését vagy kapcsolatát. A határozatlan legnagyobb félelme, hogy senki sem szereti önmagáért. Ez közvetlenül kapcsolódik korai tapasztalataihoz, amikor mély érzelmi kapcsolatra lett volna szüksége, de mégsem volt része benne.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL