SZEX, SZERELEM

Hogyan határozzák meg gyerekkorod tapasztalatai a felnőtt szerelmi típusodat?

Felnőttként gyakran azt gondoljuk, hogy az életünk a saját kezünkben van. Hogy pontosan úgy élünk, ahogyan mindig is akartunk, és az álmainkat kergethetjük. Sokan azonban elfelejtik, hogy a gyermekkor még mindig az árnyékban rejtőzködhet, egy teljesen működőképes felnőtt leple alatt.

De mégis miért történhet ez?

Ennek a jelenségnek az egyszerű oka az a tény, hogy a gyermekkor a fejlődés legkorábbi szakasza. Noha sok életszakaszban épülnek be új információk, annak kialakulása, ahogyan az információt befogadjuk és feldolgozzuk a körülöttünk lévő környezetet, a gyermekkorban gyökerezik. Ennek alapján 5 „szerelmi típust” különböztetünk meg, melynek alapja a kritikusan híres kötődési elmélet. Lássuk, melyek ezek a „szerelmi típusok”, és melyik illik leginkább rád?
 

2. Az elkerülő

A szülőkkel való, nem biztonságot adó kötődés az elkerülő „szerelmi stílushoz” vezet. A gyermekkorban kialakuló kapcsolati minta miatt az elkerülő későbbi kapcsolatai sem mélyülnek el. Általában elkötelezetlenek és nehezen bíznak meg másokban. Az elkerülő magas érzelmi intelligenciát igénylő helyzetekben is rosszul teljesít. Ha magadra ismersz ebben a stílusban, ne feledd, hogy ennek oka legtöbbször a gyermekkori mély érzelmi kötődés hiánya.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL