REJTÉLY-MISZTIKA

Tutira nem ismered ezt a 6 elképesztő teóriát Atlantiszról! - Még a hajad is égnek áll tőlük!

A mai napig mindenkit izgat, tudósokat és ezoterikusokat egyaránt, hova a bánatba lett az utópisztikus hely, az ősi tudás tára, a fenséges Atlantisz, amelyet legelőször Platón emlegetett? Egyáltalán hogy a csudába tűnhetett el egy komplett sziget, az ókori világ legnagyobb tengeri hatalma? Még mindig csak találgatnak a szakik, de ez a 6 teória talán az eddigi legfantasztikusabb verziók!

 

Atlantisz története számos embert megfogott. Filozófusokat, írókat, tudósokat, ezoterikusokat, történészeket, geológusokat, régészeket, kalandorokat. Időnként felröppen a hír, hogy „esetleg” megtalálták, de valahogy még  egyik bizonyíték sem állja meg a helyét igazán. Ezer meg ezer teória született már eltűnéséről és hollétéről, ez pedig a 6 legismertebb mind közül!

 

{KEPGALERIA}

Igazából Platón fejmosása

Platón Timaiosz és Kritiász című írásaiban említ meg először Atlantiszt, - amelynek nevét különben az ott élő Atlasz király szolgáltatta - ami egy földrésznyi nagyságú ország és nagyjából 9000 évvel Platón előtt létezett, ráadásul elképesztően gazdag, békés és háborítatlan  ország volt. Platón is először nagyapjától hallott róla, aki meg Szolón elbeszéléseiből ismerte.

A legenda úgy szól, hogy a sziget Poszeidón, a tenger istenének birtoka volt, aki itt helyezte el egy halandó nőtől, Kleithótól származó gyermekeit. Így öt félisten volt, és mindannyian egy-egy részt kaptak a szigetből, Atlasz a legnagyobbat és a legfontosabbat, mivelhogy ő volt az elsőszülött fiú.

Számos kutató, régész és történész - talán csak megunva a kérdést és a keresést – arra jutott, hogy Atlantisz valójában Platón képzeletének szüleménye, aki egyfajta erkölcsi tanítás gyanánt találta ki, hogy arra figyelmeztesse az embereket, hogy az istenek súlyosan büntetik az önhittséget. Ami ezt a vonalat erősíti, hogy Platónon kívül senki más nem tett írásos, avagy értékes utalást Atlantiszra, pedig nem kevés dokumentum maradt fenn az ókori Hellászból.
És akár ez az igaz, hogy csak Platón szívatta be az emberiséget a világ egyik leglegendásabb városával akár nem, kétségtelenül nem került elő egyértelműen a mai napig az elsüllyedt csodakontinens. De ne adjuk fel!

 

Forrás: Múlt-kor

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL