REJTÉLY-MISZTIKA

Tutira nem ismered ezt a 6 elképesztő teóriát Atlantiszról! - Még a hajad is égnek áll tőlük!

A mai napig mindenkit izgat, tudósokat és ezoterikusokat egyaránt, hova a bánatba lett az utópisztikus hely, az ősi tudás tára, a fenséges Atlantisz, amelyet legelőször Platón emlegetett? Egyáltalán hogy a csudába tűnhetett el egy komplett sziget, az ókori világ legnagyobb tengeri hatalma? Még mindig csak találgatnak a szakik, de ez a 6 teória talán az eddigi legfantasztikusabb verziók!

 

Atlantisz története számos embert megfogott. Filozófusokat, írókat, tudósokat, ezoterikusokat, történészeket, geológusokat, régészeket, kalandorokat. Időnként felröppen a hír, hogy „esetleg” megtalálták, de valahogy még  egyik bizonyíték sem állja meg a helyét igazán. Ezer meg ezer teória született már eltűnéséről és hollétéről, ez pedig a 6 legismertebb mind közül!

 

{KEPGALERIA}

Nem más, mint maga az Antarktisz

Nem kevésbé érdekes elmélet az sem, hogy Atlantisz nem más, mint a mai Antarktisz . Ezzel az elmélettel Charles Hapgood 1958-as könyvében találkozhatunk, amelynek előszavát különben Albert Einstein írta. Tehát Hapgood szerint 12 ezer évvel ezelőtt a Föld kérge nagy mértékben elmozdult, ennek hatására a kontinens (ami kb. Brazília környékén lehetett) annyira elmozdult, hogy az „Antarktiszon” kötött ki, vagyis pontosan oda érkezett, ahol ma jégvilág van. De aztán a Föld kontinentális lemezeinek szétcsúszása miatt, ami egykor virágzó és termékeny föld volt, pikk-pakk a jég uralma alá került és a gyönyörű birodalom a fagy birodalmává lett. A poén az, hogy Hapgood elgondolása évekkel azelőtt született, hogy a lemeztektonika teóriáját kidolgozták volna a geológusok.
Ami még ennél is poénosabb, hogy az Antarktiszon különösen magas vastartalmú alakzatokat lehet találni, ami akár Platón állítását támaszthatja alá, mely szerint Atlantisz falai fémet is tartalmaztak.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL