REJTÉLY-MISZTIKA

Liza, a rókatündér - Avagy rókaszellemek a valóságban

Az idei év egyik legjobban várt hazai mozi premierét a Liza a rókatündér tudhatja magáénak. A filmben a csinos és kedves Liza a japán nagykövet feleségét gondozza, miközben zűrös szerelmi életében a férfiak hullanak körülötte, mint a legyek. Vajon kik is a rókaszellemek és mik is ők valójában?

A rókaszellemek a Japán mitológia jellegzetes teremtményei

A filmmel ellentétben, a valóságban főleg csínytevéseikről hírhedtek. Az emberek tartottak tőlük, mert ezek az alattomos viccek akár halállal is végződhettek a szerencsétlen áldozat számára. Érdekes, hogy a japán mitológia legnagyobb részében szerzetesek – főleg buddhista – a főszereplők, és szinte minden történetben felbukkan legalább egy szerzetes – jó vagy rossz, az változó. Mégis, a rókaszellemek inkább a világi embereket szemelték ki, szerzeteseket a legritkábban. Ennek fő oka talán az lehet, hogy egy szerzetes tudta, mik azok a szertartások, amikkel el lehet űzni őket.

 

A férfiak még a mai napig óvatosak, ha este egy magányos, elhagyatott hölgybe botlanak – na nem hivatásos hölgyre kell gondolni –, mert a rókaszellemek előszeretettel csapták be így a szerelemre vágyó, unatkozó és olykor buta férfiakat.

Ugyanakkor a róka szellemek nem mindig negatív szereplők

Sokszor hírvivőként jelennek meg, akit a Japán Inari istennel hoznak összefüggésbe. Ilyenkor általában álmokon keresztül, vagy átmenetileg megszállt személyek segítségével juttatják célba üzenetüket.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL