REJTÉLY-MISZTIKA

Levitáció - Avagy lehetséges a lehetetlen?

Pár éve egy videó megosztó portálon láttam egy felvételt. A videón egy kislány lebegett, akit kísérője figyelt, de miután rájöttek, hogy „lebuktak”, sietősen távoztak. Azóta is foglalkoztat, hogy a felvétel csak puszta hamisítvány vagy sem. Kicsit jobban utána nézve, azt tapasztaltam, hogy nem újdonság és nem is olyan lehetetlen a levitáció jelensége.

A levitáció

A latin levitas szóból ered, melynek jelentése könnyűség, súlytalanság. Azt a jelenséget jelenti, melynek során bizonyos emberek a fizika törvényeit meghazudtolva, önerőből képesek a levegőbe emelkedni. Általában ezt - tévesen - a vallásos emberekhez kapcsolják. Már a 16. századtól feljegyzett eseteket találhatunk a világ minden tájáról, férfiakról és nőkről egyaránt. A keleti kultúrákban nagy múltra tekint vissza, ám az ősi tradíciókat a mai napig őrzik és szerintük ez a képesség tanulható. A technika elsajátítása ugyanis éveken át rengeteg gyakorlással lehetséges. Érdekességként jegyezném meg, hogy időszámításunk előtt a 2. században egy kínai alkimista, Liu An, olyan főzetet állított elő, melynek segítségével el lehet érni a súlytalanságot - az ősi kínai írásokban találkozhatunk ennek leírásával.

Dokumentált esetek

A 16. században Avilai Szent Teréz önéletrajzából kiderült, hogy vallásos elragadtatásának pillanataiban nem tudta megakadályozni, hogy felemelkedjen. A 17. században Kupertinói Szent József rendszeresen akaratlanul levitált, és VIII. Orbán pápa a saját szemével győződött meg róla. A 19. században is több esetet jegyeztek fel. /André Herbert Fournet szerzetes, Gaspar de Bufalo olasz pap, Maddalena de Canossa/

A kor leghíresebb parafenoménja Daniel Dunglas Home volt, akinek tudományosan is vizsgálták képességét. A jeles fizikus, Sir William Crookes is számtalan jól dokumentált megfigyelést végzett, jegyzeteiből kiderült, hogy nemcsak saját levitációs képességét fejlesztette magas szintre, hanem tárgyakat is képes volt lebegtetni. Volt olyan eset, amikor egy labdába kapaszkodott, és szkeptikus megfigyelőkkel együtt emelkedett méteres magasságokba. Máskor, több szavahihető tanú szeme láttára repült ki az egyik ablakon, majd vissza a másikon. Mindezt 20 méter magasságban adta elő. Home sohasem rejtette el képességét és ennek köszönhetően bejárta a világot. Mindig nyilvános, jól átlátható helyeken és fényes nappal mutatta meg tudományát.

Mindent elsöprő bizonyíték

1936-ban egy bizarr fotósorozat jelent meg az Illustrated London News magazin június 6-i számában. Subbayah Pullavar indiai, hindu jógi mutatta be nem mindennapi képességét. A képek a levitáció fázisait mutatták be. A jógit egy vízzel körüláztatott kör közepébe állították, majd néhány perc elteltével már lebegett a levegőben. Körülbelül egy méterrel a föld felett levitált, és két kezét egy vászonnal letakart pálcán tartotta. P.Y.Plunkett közelről szemügyre vette és azt állapította meg, hogy csak az egyensúly megtartása miatt van erre szükség. 6 perc után a jógi himbálózni kezdett és lassan leereszkedett. Végtagjai mozgékonyságukat csak azután nyerték vissza, miután öt percig hideg vízzel locsolták és masszírozták.

A lehetetlen lehetséges

Napjainkban egyre több tudományos bizonyítékot találnak a klasszikus értelemben vett levitáció létezésére. Számos technika létezik, melynek segítségével tárgyaknál levitációt lehet előidézni. Erős mágneses mezővel, nemcsak tárgyakat, hanem kisebb állatokat is lehet lebegtetni. A japán Maglev vonat is nagy számú mágnes felett lebeg a föld felett, de ismert még az elektronikus, ultrahangos és Bouyant levitáció is. Japán tudósok sikeresen mozgattak egy tárgyat a térben akusztikus levitáció segítségével. Az amerikai tudósoknak külső segítség nélkül sikerült lebegtetni anyagot, ám a módszer csak mikroszkopikus méretekben működött.

Tudományos eredmények tehát vannak. Akkor miért olyan elképzelhetetlen, hogy valakinél ez spontán működhet? Kivételes képességű emberek mindig is voltak és lesznek is. Mindenesetre van is és nincs is magyarázat erre a jelenségre.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL