REJTÉLY-MISZTIKA

Kedvenc meséid igazi, véres eredete - 5 tündérmeséről hullik le a lepel

Előtted vannak a Walt Disney és a Grimm testvérek megigéző tündérmeséi, amibe minden gyermek beleszeret? Ezek már többnyire a rózsaszínesített cukormázas változatok. Piroska egy pedofil áldozata lett, Csipkerózsikát megerőszakolták. Ha nem félsz megtudni, sőt, kíváncsi vagy arra, hogy eredetileg kedvenc meséidet mégis miből szőtték, akkor ne habozz kattintani és olvasni!

{KEPGALERIA}

Piroska és a Farkas és a pedofil patkányfogó

Mindenki ismeri a cuki Piroskát, az édibédi sütigyártó nagyit meg azt a szerencsétlen gonosz farkast. Ez a mai verzió. Az eredeti, Charles Perrault által írt francia mesében Piroska egy kövér hölgy, akit a farkas készségesen útbaigazít az erdőben, majd amikor eltéved, felfalja. Ezennel vége a mesének. Mint minden mesének, itt az erkölcsi tanulság, vagyis az „üzenet”: „Ne állj szóba idegenekkel, és ne hagyd el a járt utat a járatlanért.” Ó, hogy az előbbit hányszor mondta az én anyám…

Vannak középkori verziók, amelyekben farkasemberek, ogrék fenyegetik Piroskát. Sőt, olyan variáció is akad, ahol a farkas a nagymama húsával és vérével eteti meg a lányt.

De ami leginkább passzol a mese eredetének, az a hamelni patkányfogó története. Egy titokzatos fuvolás Hamelbe érkezik, amit elárasztottak a patkányok. Itt felajánlja szolgálatait a városnak, hogy megtisztítja őket a rágcsálóktól. Mire a helyiek óriási jutalmat ígérnek neki, amennyiben sikerrel jár és persze sikerrel is jár! A férfi visszatér dülledt mellkassal a fizetségért, amit a jónép nem hajlandó kiperkálni neki. Ekkor cérnaszakadás és a férfi bosszút áll, méghozzá azzal, hogy elcsalja a gyerekeket a városból, ahogy nemrég a patkányokat. A mese modernebb és szebbik verziójában egy barlangba viszi őket, ahonnan aztán elengedi mini-foglyait, amikor megkapta a fizetségét. Ámde a sötétebb és egyben az eredeti sztori másként ér véget. A fuvolás a folyóhoz vezette a gyerekeket, ahol azok egy kivételével megfulladtak.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL