REJTÉLY-MISZTIKA

Fogamzásgátló csodák a középkortól a XX. századig – Az első és a harmadik nagyon beteg módszer!

Természetes főzetek, gyökerekből készült elixírek, megfelelően előkezelt vizelet… az ókori őseink által használt fogamzásgátlószerek sokszor sokkolóak voltak. Habár nemegyszer igazán hatásosak, mindenesetre te maradj meg inkább a modern védekezési lehetőségeknél!

A középkori filozófia – meg persze a vallás – igencsak befolyásolhatta az ember gondolkodását az erotikát illetően. Persze sokáig a házasságon kívüli szerelem bűnnek számított, így az embereknek trükközniük kellett, ha nem akartak szégyenben maradni vagy egyedül nevelni fel egy gyereket. Ugyanakkor volt némi ellentét, hiszen az egyház nem díjazta a házasságon kívüli szexet, de terhesség elkerülését célzó tevékenységeket is erkölcstelennek tartotta.

Meglehetősen észbontó, hogy anno mivel védekeztek az emberek a középkortól egészen a XX. századig:
 

1. Liliom- vagy rutagyökér a hüvelyben

A párok gyakran a megszakításos közösülést alkalmazták, amely hatékony volt, bár kockázatos. Elterjedt volt az is, hogy a nők liliom- vagy rutagyökeret helyeztek a hüvelyükbe. A Kelet-Európából (főleg a balkáni területekről) származó növénynek állítólag meg kellett gátolnia a megtermékenyülést, emellett néhány hajadon úgy gondolta, hogy a ruta illata ráadásul vonzza a hódolókat. Állítólag azok a nők, akik férjhez akartak menni, e növénnyel díszített koszorúkat hordtak.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL