REJTÉLY-MISZTIKA

Az 5 bizarr apokrif irat, hajmeresztő állításokkal és amiket senki sem akar elfogadni

Hogy miért nem? Mert senki se szeretné, ha az, amire építette az életét, a hitét, a világnézetét egyszer csak füstbe menne. Márpedig ezek az apokrif iratok hajmeresztő dolgokat állítanak Jézusról, Júdásról, Mária Magdolnáról és az angyalok bukásáról. Vajon tényleg azért nem kerültek be a Bibliába, mert hamisak, vagy mert igazak és rontanák a képet a tiszta kereszténységről? 

Számtalan apokrif irat létezik, amelyek nem kerültek a Bibliába és amelyek tartalmáról alig lehet valamit tudni. Ezért áll a listánk azokból, amelyek lényegét legalább ismerhetjük is!

Mi álláspontot nem foglalunk, azt meghagyjuk az az olvasóknak, hogy maguk döntsék el, vajon a következő 5 apokrif irat az igazságot tartalmazza-e  vagy sem:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Jubileumok könyve

A héber nyelven, Kr. e. 2. században íródott könyv igencsak hasonlatos Énokéhoz. A bibliai teremtés történetét egészíti ki, méghozzá pontos időkre -jubileumokra, évekre-  osztva, a teremtéstől egészen Mózesig.

Az irat arról mesél, hogy Mózeshez a Jelenlét angyalán keresztül szólt a kinyilatkoztatás. Erről szól a könyv, ami kitér Isten ünnepnapjaira is. A Énok könyvéhez hasonlóan említi a Vigyázó angyalok lázadását, akik ugye keveredtek az asszonyokkal, akik óriásokat nemzettek és ezért volt szükség az Özönvízre. Az elpártoló angyal neve a Mastema, aki ellenségeskedik Isten népével és az emberekkel. Ábrahám próbatételét tekintve Izsák feláldozásának "ötlete" nem Istentől, hanem a Mastemától származik (hasonlóképpen Jób megpróbáltatásához). A könyv szerint Isten választott népe Izrael, míg a többi népet félrevezetik a Mastema vezetése alatt álló szellemek, akik felettük állnak.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL