REJTÉLY-MISZTIKA

Amikor Drekavac, a szláv mumus elordította magát

Üvöltés. Letépett állati testrészek, megcsonkított haszonállatok, tucatszám elpusztult házi kedvencek, és a Drekavac karmai. Aki a Balkánon kimerészkedik éjszaka, olyan meglepetés érheti, amit soha nem felejt el.

A Drekavac azon gyermekek lelkéből származik a dél-szláv mitológiában, akik meghaltak, mielőtt megkeresztelték volna őket. Nem talál békét, és üldözi azokat, akik vétkeztek ellene életében. Gyönyörűséges pettyezett, hosszúkás testén aránytalanul nagy és vérszomjas fej éktelenkedik. Többféle állati testrész fedezhető fel benne, úgymint madár, kutya, róka, hátsó lábai leginkább a kenguruéhoz hasonlatosak.

Látták már gyermeki alakot öltve, temetők mellett, amint hívogatta a járókelőket, keresztelkedni. Aki kimerészkedik, azt megtámadja, a hátára ugrik és kényszeríti a szünet nélküli gyaloglásra első kakasszóig. A legjellemzőbb vonása, amit mindenki tapasztalt, a szörnyűséges kiáltás. Ha az áldozat nem teljesíti az elvárásokat, neki esik karmaival.

Általában sötétedés után jelenik meg, mint gyermek halált jósol, mint állat a szarvasmarhák megbetegedését. Különös módon, fél a kutyáktól.

Gyakran használják gyermekek ijesztgetésére. Hatékonyabb módszere, mint kísértetekre hivatkozni, tekintve az állati hangokra, melyek időről-időre megtörik az éjszaka csendjét. A rémisztő bőgést a Drekavacnak tulajdonítják, elhiszik létezését és nem kóborolnak el otthonuktól távol.

1992-ben Kravcikában a falusiak egy semmihez sem hasonlítható állat maradványait találták és váltig állították, hogy Drekavacra bukkantak. 2003-ban Tometino Polje közelében juhokat csonkított meg valami, 2011-ben pedig Bosznia vidékein jelentettek fura eseményeket, gyereksírásszerű szörnyű ordításokat, hátborzongató lényeket trappolni. Efféle hangok hallatán mindenki óvakodik a vadászattól, hiába van éhség a faluban, senki nem akar áldozat lenni, vagy épp vacsora.

A közelmúltban Kragujevacban jelent meg a lény, úgy tűnt, hogy pirotechnikai eszköz robbant fel, de semmilyen jele nem volt tűznek. Csak a hang, meg a letépett csirke lábak és fejek, na meg a vér mindenütt. Két hónapon keresztül a elviselhetetlen félelemben voltak a helység lakói. Döngött az ajtó, kinéztek, senki. Baltával gyülekeztek, őrjáratot szerveztek éjszakára, felhalmozták az összes botot, fejszét, vasvillát, ami a faluban létezett. Volt köztük, aki már harminc évvel azelőtt is látta. Egy alkalommal ötvenen vártak rá, és az első jelre célba vették. Hiába. Három lépés kellett ahhoz, hogy elérje a szomszédos mezőt. Az embereknek száz.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL