REJTÉLY-MISZTIKA

A fekete kutyák misztériuma - 7 fantasztikus történet a legendás fekete kutyákról

Olykor a halál hírnökei, máskor az ördög vérebei, aztán megint más helyzetekben védőszellemek. Ha valaki megérinti őket, hamarosan meghal, vagy csúnyán pórul jár, de már a puszta látványukat is a legrosszabb ómennek tartják. Mi van még, amit nem tudunk a misztikus fekete ebekről? Ez a 7 fantasztikus történet, mindent megválaszol a legendás fekete kutyákról!

 

A fekete kutyák tanulmányozása 1938-ban vált „hivatalossá” kilépve a legendák és paranormális jelenségek köréből.  Ugyanis Ethel Rudkin folklorista, ekkor kezdett el foglalkozni Anglia egyik legrégebbi szellemével, legendás alakjával, a fekete kutyával. Honnan eredt az inspiráció? Onnan, hogy ő maga is személyesen találkozott a fantomos kutyával és onnantól kezdve el összegyűjteni a fekete kutyákkal kapcsolatos találkozókat. Rudkin arra jött rá, hogy sokan találkoztak már a hírhedt fekete kutyával, de minimum ismerne olyat, akinek volt szerencséje hozzá. Emellett több párhuzamot is felfedezett a történetek között, ami világosan fog kirajzolódni az olvasó előtt.

Vajon ki vagy mi lehet a misztikus fekete kutya? Egyáltalán egy vagy több van? Szellem, netán az ördög vagy valódi eb? Vagy csak egy szabadon élő nagy szaporulatnak köszönhetjük a csodákat?

A legendákból az derül ki, hogy hol sima kutyaméretű, máskor már farkas, vagy akár bika termetű. De mindig fekete a bundája és sokszor parázslik a szeme. Hol pokoli fenevadaknak írják le őket, máskor viszont jóságos, barátságos ebnek, akik bármikor képesek köddé válni.

Én már találkoztam testközelből fekete kutyával. Komolyan. Gyerekkoromban egy meg is kergetett. És még mindig élek. Csak szerencse volna? Elhiheted, annak a kutyának is éppen elég tüzes szeme volt…

Érdekesség: Ezek a babonák ihlették meg Sir Arthur Conan Doyle-t, (Baskerville-i kísértet) és J. K. Rowling-ot is (Az azkabani fogoly).

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Isten munkása?

Rudkin említést tesz egy nő apjáról, aki egy laikus prédikátor volt a metodista egyháznál. Egy téli estén váratlanul arra figyelt fel, hogy a fekete kutya kíséri a találkozójára. De már a kutya megjelenése előtt is rossz érzés fogta el. Röviddel a fekete kutya megjelenése után megpróbálta elüldözni az állatot, de nem hagyta el az oldalát, amíg el nem érte az út végét. Végül, amikor a kutya eltűnt, akkor a szörnyű érzés is megszűnt. Később a prédikátor arra jött rá, nem is kellett volna elhessegetnie a kutyát, mert szentül hitte, hogy az megvédte őt egy ismeretlen veszélytől.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL