REJTÉLY-MISZTIKA

5 szellemvonat, amely semmilyen menetrendben nem szerepel

Annyi fura és misztikus jelenségről lehet hallani szerte a világban, de amiről a legkevesebbet tudunk, azok a szellemvonatok. Persze a vasúti hivatalnokok nem veszik szívesen az ilyesmiről szóló híreket, ezért aztán információt sem adnak róluk, ám egy biztos: ezek a vonatok semmilyen menetrendben nem szerepelnek.

A „bolygó vonat”

Egy meglehetősen öreg gőzmozdony 3 vagont húz maga után, melyek teljesen üresek, a fülkék ajtajai rendszerint nyitva állnak, ám a legtöbb ablakon össze vannak húzva a függönyök. A szerelvényen semmilyen tábla nem található, mely az utazás célját jelölné. Természetesen a mozdonyvezető kabinjában egy teremtett lélek nincs, pedig kell, hogy legyen valaki a vonaton, hiszen az nem magától robog végig a síneken. Márpedig ez a vonat nem szerepel semmilyen menetrendben, nem reagál sem a szemaforok, sem a lámpák jeleire. Nem áll meg az állomásokon, nem szállnak fel és le az utasai – már ha vannak egyáltalán.
A furcsa vonat története 1911-re nyúlik vissza, amikor is – pontosan július 14-én - Rómából indult Párizsba. A járatnak összesen 106 utasa volt, legtöbbjük a tehetősebb rétegekből való, és néhány újságíró. Érdekes tény, hogy minden utas a Sanetti utazási iroda szervezésében került a vonatra, akik azt az ígéretet kapták, hogy áthaladnak majd az akkoriban technikai újdonságnak számító 1 kilométer hosszú alpesi alagúton. A vonat elhagyta Rómát, átzakatolt fél Olaszországon, majd Lombardiában az említett alagútba is belefutott - ám nyomtalanul eltűnt, ugyanis soha nem jött ki a másik végén. A két állomás között eltűnt szerelvényt már aznap éjszaka keresni kezdték, azonban semmi nyomát nem találták. Katasztrófára vagy bármi egyéb okra utaló jeleket nem találtak.

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL