REJTÉLY-MISZTIKA

10 tudományos magyarázat a démonoktól a szellemekig mindenre, ami természetfeletti

Gondoltál már arra, hogy talán más oka is lehet annak, hogy valaki szellemeket lát, érzékeli a gonosz jelenlétét, esetleg démoni megszállás alatt áll? Persze, aki hinni akar bennük az hinni is fog és úgyis meglesznek rá a maga bizonyítékai, hogy igazolhassa hitét. Ám ebben a következő 10 esetben bizony az derült ki, hogy nagyon is lehetséges tudományos magyarázat mindarra, amit természetfelettinek hívunk.

{KEPGALERIA}

Miért hisszük egyes helyekről, hogy kísértetjárta?

Vic Tandy nevű tudósnak furcsa élménye volt egy olyan gyárban, amelyről azt mondták, hogy kísértetjárta. Hirtelen hűvösség és szomorúság érzete fogta el. Aztán a szeme sarkából észrevette, hogy szürke alak figyeli. Az egész élmény annyira félelmetes volt, hogy eltartott egy darabig, hogy összeszedje a bátorságát és ránézzen, utána a jelenés eltűnt. A NASA egyik anyaga szerint a szem rezonanciafrekvenciája 18 Hz. Az említett helyen valószínűleg ilyen frekvenciájú rezgés keletkezett és ezt Tandy a szem rezgése következtében szürke foltként érzékelte.

Tandy, ezért tesztelte magát, mert biztos abban, hogy furcsa élményét infrahangok okozzák, amiknek alacsonyabb frekvenciája annál, mint amit az emberi fül meghallhat. Pár évvel később néhány kutató követte Tandy elméletét, amikor az emberek kanyargós folyosókon sétáltak és úgy érezték, hogy a hőmérséklet változik, és egyes esetekben furcsa jelenéseket látnak. De azok, akik nem érzékelték az infrazajt, nem láttak semmit. Ám a legvalószínűbb ok, amiért Tandy szellemet látott, éppen az, hogy az emberek azt mondták neki, hogy a gyár kísértetjárta, mivel ennek következtében az emberek megakarják tapasztalni az élményt és hajlamosak hinni benne.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL