GASZTRO

Spagetti babszósszal, kávéval és körtével

Szerző:
Szabó Anna
Ez a tízórai bárkit felpörget, és még azoknak is ízleni szokott, akik egyébként nem kávéznak. Tégy egy próbát, csak ne áruld el nekik, mi van a tésztán!


Hozzávalók:

Babmártáshoz:
800g nagy szemű bab

10g angolszalonna
50g vöröshagyma
1 fokhagyma gerezd
20g vaj
400ml zöldségalap
1tk cukor

Körtepüré:
2 körte (kb. 250g)
3ek citromlé
20g vaj

Tészta:
1ek egész feketebors
2ek pörkölt kávébab
100g Pecorino
400g spagetti

 

Elkészítése:

1. A babamártáshoz főzd meg a babot sósvízben. Szeletelt vékonyra a Pancettát. A hagymákat apróra kockázd fel. Egy fazékban olvaszd meg a vajat, majd add hozzá az előfőzött babot, a Pancettát, a vöröshagymát és a fokhagymát, és közepes lángon kezd el főzni. 2-3 perc után, öntsd fel a zöldségalaplével, és főzd további 4-5 percig. Vedd le a tűzről, és hagyd langyosra hűlni. 1 teáskanálnyi cukorral pürésítsd. Ha nem elég krémes, tedd vissza a tűzre a pürét és közepes lángon kezd el főzni, míg a megfelelő állagú nem lesz.

2. Készítsd el a körtepürét is: hámozd meg és magozd ki a körtéket, majd csepegtess rá citromlevet, hogy ne barnuljon be. Karamellizálj cukrot egy fazékban. A körtén időközben keletkezett szaftot, öntsd rá a barnuló cukorra, hogy az könnyebben elolvadjon, és ne álljon teljesen össze. Add hozzá a vajat és a körtéket, majd alacsony lángon főzd tovább 8-10 percig. Tedd félre hűlni, majd pürésítsd mixerrel.

3. A spagettihez a kávébabokat és a borsot egy mozsárban törd meg. Reszeld le a Pecorinót.

4. Időközben főzd meg a csomagolás utasításai szerint fogkeményre a tésztát. A főzővízből tegyél félre majd 250ml-nyit, majd öntsd rá az őrölt kávészemekre. Keverd ezt össze egy fazékban a Pecorinóval, majd a tésztával is.

5. Tálaláskor felmelegített tányérokra tegyél külön kupacba a tésztából – a tetejét sajttal megszórva – a mártásból és a körtepüréből is.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL