GASZTRO

Szalonnás spagetti

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

2 fokhagymagerezd
2 vöröshagyma
1 piros chili
½ marék petrezselyem
2ek oregánó
400g cukkini
3ek olívaolaj
150g kockázott szalonna
100ml édes fehérbor
Bors
400g spagetti

50g frissen reszelt Pecorino

 

Elkészítése:

1. A fokhagymát és a vöröshagymát szeld fel apróra. Kockázd fel a chilipaprikát. A petrezselymet és az oregánót vágd fel finomra, majd a cukkinit nagyon apró kockákra.

2. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat. Dobd rá a szalonnát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Kezd el fonnyasztani.

3. A chilit és a cukkinit is add hozzá, és további egy percig közepes lángon süsd tovább őket. Add hozzá a fehérbort, és főzd el belőle az alkohol 2-3 perc alatt. Fűszerezd a petrezselyemmel és az oregánóval, sóval, borssal ízlés szerint.

4. Időközben főzd meg a spagettit a csomagolásán leírtak szerint, lobogó, sós vízben fogkeményre.

5. Ha elkészült add a szószhoz, valamint keverj még hozzá 1-2 evőkanállal a tészta főzővizéből is.

6. Tálaláskor szórd meg Pecorinóval.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL