GASZTRO

Paprika-Carbonara

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

60g Pármai sonka
1 vöröshagyma
1 piros (édes) paprika
200g spagetti

2ek olaj
100ml főzőtejszín
100ml zöldségleves
3ek ajvár (török paprikakrém)
1 egész tojás
1 tojás sárgája
30g szárított parmezán
Bors
Apróra vágott metélőhagyma

 

Elkészítése:

1. A Pármai sonkát szeld fel vékony csíkokra, a vöröshagymát apró kockákra, míg a piros paprikát kb. 1 cm-es kockákra. A spagettit főzd meg sós vízben a csomagoláson leírtak szerint. Időközben forró olajon kezd el sütni a paprikát és a hagymát, majd dobd hozzá a sonkát és így süsd tovább.

2. Keverd el benne az ajvárt, a tejszínt, majd párold még kettő percen keresztül. Add hozzá az egy tojássárgáját és az egész tojást, és folyamatosan kevergesd, majd a parmezán is. Végezetül sózd, borsozd.

3. A spagettit szűrd le, és mielőtt a szószhoz kevernéd, főzővízéből keverj néhány evőkanálnyit a tejszínes szószhoz. Tálaláskor borsozd, és szórj a tetejére metélőhagymát ízlés szerint.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL