60g Pármai sonka
1 vöröshagyma
1 piros (édes) paprika
200g spagetti
Só
2ek olaj
100ml főzőtejszín
100ml zöldségleves
3ek ajvár (török paprikakrém)
1 egész tojás
1 tojás sárgája
30g szárított parmezán
Bors
Apróra vágott metélőhagyma
1. A Pármai sonkát szeld fel vékony csíkokra, a vöröshagymát apró kockákra, míg a piros paprikát kb. 1 cm-es kockákra. A spagettit főzd meg sós vízben a csomagoláson leírtak szerint. Időközben forró olajon kezd el sütni a paprikát és a hagymát, majd dobd hozzá a sonkát és így süsd tovább.
2. Keverd el benne az ajvárt, a tejszínt, majd párold még kettő percen keresztül. Add hozzá az egy tojássárgáját és az egész tojást, és folyamatosan kevergesd, majd a parmezán is. Végezetül sózd, borsozd.
3. A spagettit szűrd le, és mielőtt a szószhoz kevernéd, főzővízéből keverj néhány evőkanálnyit a tejszínes szószhoz. Tálaláskor borsozd, és szórj a tetejére metélőhagymát ízlés szerint.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK