GASZTRO

Spagetti balzsamecetes szószban

Szerző:
Szabó Anna
Az olasz ízek rajongói már rég tudják, hogy a paradicsomon és a pizzán túl is van élet. Íme az egyik legjobb példa rá, miként varázsolj pikáns ételt gyorsan vacsorára!


Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
1 fokhagyma gerezd
30g szárított paradicsom
200g spagetti
2ek olívaolaj
1tk cukor
3ek balzsamecet
1 doboz pizzaparadicsom
1 ek paradicsomlé
Só, bors
2ek oregánó
3ek olasz keménysajt

 

Elkészítése:

1. A vöröshagymát, a fokhagymát és a szárított paradicsomot finomra kockázd fel. A tésztát közben főzd meg a csomagoláson leírtak szerint.

2. Míg a tészta elkészül, addig forrósítsd fel az olívaolajat, és dobd rá a fokhagymát és a vöröshagymát. A szárított paradicsomot és egy evőkanál paradicsomlét dobj a hagymára. Add hozzá a cukrot és hagyd, hogy kicsit karamellizálódjon. Forrósítsd fel a balzsamecet hozzáadása után. A pizza paradicsommal együtt főzd további 5 percen keresztül közepes lángon. A szószt sózd, borsozd és fűszerezd az oregánóval.

3. A megfőtt tésztához keverd hozzá ezt a paradicsomszót. Tálaláskor szórd meg kevés durvára vágott oregánóval és reszelt sajttal.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL