GASZTRO

Zöldség-spagetti karalábémártással

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

Zöldségekhez:
1 padlizsán (kb. 400g-os)

50g kisfejű lilahagyma
1 db kis chili paprika
2 fokhagymagerezd
400g cseresznyeparadicsom
20g koriander zöldje
2ek olívaolaj
6ek repcemagolaj
Bors, cukor
40g mazsola
10g pirított, szeletelt mandula

Karalábémártáshoz:
300g karalábé
20g burgonya
40g hagyma
10g vaj
Só, cukor
100ml fehérbor
250ml kókusztej
320g tönkölybúzából készült spagetti
1 tk currys tésztamassza

 

Elkészítése:

1. A padlizsánt mosd és pucold meg. Ezután vágd 1cm-es kicsi kockákra, majd sózd be. Öntsd egy lábosban és kevés vízzel lefedve párold meg 30 perc alatt. A lilahagymát is kockázd fel.

2. Pucold meg a chilit és vágd fel apróra, majd zúzd össze a fokhagymát is. Tisztítsd meg a paradicsomot és felezd meg. A paradicsomokat fonnyaszd meg egy evőkanál olívaolajon, elég addig, míg megreped a héjuk.

3. A koriander 2/3-át dobd a paradicsomra, és keverd jól el, a megmaradó 1/3-ot pedig áztasd bele hideg vízbe. Ha kicsit megszívta magát, akkor pépesítsd a repcemagolajjal, sóval, borssal és 1 csipetnyi cukorral.

4. A mártáshoz tisztítsd meg a karalábét, hámozd meg és szeleteld. A burgonyát szabadítsd meg a héjától és kockázd fel, majd add a felkockázott hagymához.

5. A vajat olvaszd meg egy fazékban, majd közepes lángon fonnyaszd meg benne a fokhagymát. Add hozzá a karalábét és a burgonyát, majd egy csipet sóval és cukorral párold két percig. Ezután öntsd hozzá a bort, és főzd meg. A kókusztejet 300ml víz hozzáadásával melegítsd fel – kb. 20 percet vesz igénybe –, majd öntsd a karalábés-burgonyás keverékhez.

6. A megmaradó olívaolajon 2-3 percig főzd a padlizsánt, a lilahagymát, a chilit, a fokhagymát és a mazsolát, megfűszerezve sóval és borssal. Amikor lehúzod, a tűzről keverd hozzá a felezett paradicsomot és a mandulát.

7. Főzd ki a tésztát, és amíg ez elkészül, melegítsd fel a mártásod. Először keverd el a fogkeményre főtt tésztát a currys pasztával, majd a karalábés mártással, végezetül a paradicsomos keverékkel. Tálaláskor szórd meg a maradék korianderrel.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL