EZOTÉRIA

A szellem piramisa

Szerző:
Szabó Anna
A Tarot kártya misztériumával évezredek óta sokan foglalkoznak, és egyre többen gondolják azt, hogy a 22 lap az Atlantiszi tudás átörökítésére szolgál, mely az élet misztériumának titkát rejti az utókor számára.

 

A Tarot történetét, jelentőségét sokáig feledés fátyla borította, és ma is - a benne lévő hihetetlen lehetőségek ellenére - sokan csak jóslásra használják. Valójában elképzelhetetlen mélységeket hordoz, mely által nem kevesebbről szól, mint az ember összekapcsolódásáról az Istennel. Sokan úgy vélik, hogy az ókori Egyiptomból, mások, hogy az ősi Indiából, Kínából származik, valójában a Tarot az elsüllyedt Atlantiszról öröklődött át, mint az ősi TUDÁS, az ősi törvény megtestesítője.

A kártyalapokat egyiptomi sírban találták meg

A Tarot történetében bizonyosan nagy szerepe volt az egyiptomi ó birodalmat megelőzően a Kr.e. 3300-ban élt Hermész Triszmegisztosznak, a háromszor nagy, gyógyító orvos-királynak. Ő az egyiptomi írásjelek kitalálója, egyiptomi ősvallás alapítója, valamint a Tarot ősének, a Tabula Smaragdinának alkotója. Hermész, "Isten szava"-ként leszületett a földre, hogy Isten elvárásait megtanítsa az embereknek, hogy haláluk után lelkük üdvözülhessen.

Az ókori Egyiptomban a Tarot a beavatási rítusokhoz volt használatos, a Tarot szimbólumait használták fel Ozirisz misztériumában a beavatandók felvilágosítására. Kr.u. 300 évvel Julianus Apostata, római császár elégettette, vagy a tengerbe dobatta a Tabula Smaragdinát. Mégis fennmaradt, mert Kr.e. 40-30 évvel a királyok völgyében egy Szameref nevű, Ízisznek szentelt papnő sírjában eltemettek néhány papiruszra festett Tarot lapot. A XVIII. században a sírt feltárták, a leleteket Franciaországba vitték, ahol a Párizs Múzeum megvásárolta, és ma is ott található a Néprajzi Múzeumban. Feltehetően Mózesnek is meghatározó köze volt a Tarot-hoz. A fáraó lánya fiaként nevelte fel, így nagy valószínűséggel részesült a legmagasabb tudásban és beavatott pap lett. Miután Izrael népét kivezette Egyiptomból, a föníciai, és egyiptomi írás alapján saját írásjegyeket alkotott, amik kódoltan tartalmazták mindazt a tudást, amit az egyiptomiak tudtak az emberről, mint Isten teremtményéről, a teremtésről magáról, az életről, a halálról, a halál utáni létről. A TUDÁS így megőrződött a Tarot-n és a héber Kabbalán keresztül.

A Tarot az AKASHA krónika földi megfelelője

A Tarot ismerete az élet ismerete, vallották őseink. Olyan egységes energia mezőt leíró eszköz, ami nemcsak megmutatni képes saját "mátrixunkat" vagyis a világunkban zajló erőket, hanem aktív lehetőséget is nyújt arra, hogy megváltoztatva gondolkodásunkat, egy másik létvalóságra hangoljuk rá magunkat. A Tarot valójában az AKASHA krónika földi megfelelője. Mi emberek, az egység részesei vagyunk, melynek központja egy teremtő elme, sugárzó pont - Isten, Logosz. A fizikai világban ennek a teremtő elmének a vevőkészüléke az ember. Az ember felfogja az egyetemes gondolatot, de szabad akaratunk lévén minden ember másra van ráhangolódva. Az összes tudással rendelkezünk a világban, a tanulással csak ráhangoljuk - behangoljuk - magunkat a közös, egységes emléktárra. Aminek figyelmet ad az ember, olyan önmaga, és aminek nevét tudja, azt már uralhatja is. A Tarot elsősorban egy önismereti eszköz, de egyben a lélek mélyén kódolt információ is. A múlt ismerete elvezet a jelen lehetőségeinek feltérképezéséhez, ami megmutatja jövőnk egyik lehetséges valóságát is. Így alkalmas a Tarot arra, hogy választ adjon az útkeresőnek, és segítse kibontakoztatni teremtőképességeit is.

A mágikus négyzet

A Tarot jelképek mindegyike egy-egy hosszú lépcső tetején nyíló kapu. Ezen a lépcsőn lépdelve fokról fokra felemelkedve jut át az ember a halált a halhatatlanságtól leválasztó képzelt falon. A felemelkedéshez, a feljebb jutáshoz, átélt tapasztalat vezet. Az érdeklődő emberek számára, akik nagy erőfeszítés árán meg akarják találni a járható utat, a Tarot megteremti, hogy a múltból a jövőbe és onnan az örök jelenbe pillanthassunk. A Tarot útmutatás, üzenet az embernek, bepillantást nyerhet a spirituális, szellemi, érzelmi és fizikai szintekbe, megértheti, mi történik vele, az miért történik, mit tehet, hogy tapasztaljon, tanuljon, fejlődjön, érjen földi életében.

A Tarot betűi mágikus négyzetbe foglalhatók, TORA az Isteni törvényt jelenti, a betűiből formált latin szó, a ROTA jelentése kerék, az ORAT kinyilatkoztatás, és ATOR pedig a beavatás egyiptomi istennőjének neve.


mágikus négyzetből képzett mondat - melyet Paul Foster Case alkotott a XX. században - már egészen izgalmasnak tűnhet: 
                          ROTA TARO ORAT TORA ATOR
- vagyis a Tarot kereke kinyilatkoztatja a beavatás törvényét.

A piramis négy éle, négy ősi beavatási út

Az egyiptomi beavatási út eredete a beavatási rítusokhoz vezet vissza. Még ma is látható a memphiszi piramis kriptáiban az a 22, hieroglifákkal díszített kép, ami előtt a beavatandó személy végigjárva jelképesen a felemelkedés útját átléphetett a megszerzett tapasztalattal, tudással az emberi létből az egyetemes LÉT-be. Ez a 22 kép jelenik meg a Tarot lapokban, mindegyike a spirituális fejlődés egy-egy állomását jelenti.


A piramis élei az Ozirisz - Izisz - Horusz mítosz tanulságainak átélését, megtapasztalását jelképezik, aminek során a fény győzedelmeskedik a sötétség felett. A piramis élei közül három tehát az Ozirisz beavatási út, az Ízisz beavatási út, és a Horusz beavatási út. A mítosz szerint Ozirisz (a férfierő, a teremtő, a fény) az ősidőkben feleségével, Ízisszel (a női erő, anyaistennő) jóságos királyként uralkodott Egyiptom felett. Gonosz testvére, Széth, (a sötét erő) azonban összeesküvést szőtt ellene. Bezárta egy ládába, s a ládát a Nílusba vetette. Ízisz minden erejét latbavetve megtalálta a ládát és visszavitte Egyiptomba. Széth azonban a holttestet feldarabolta és a darabokat szétszórta. Ízisz újra megkereste a részeket és összeforrasztotta Ozirisz testét. Fiuk Hórusz, végül bosszút állt atyja haláláért és elnyerte annak királyi hivatalát is. Ozirisz újraéledt, de nem az emberek közt, hanem az alvilágban élt tovább, a holtak birodalmának bírájaként és királyaként.
A negyedik beavatási út Thot útja. Thot pap és mágus volt, aki rendelkezett az atlantiszi tudással. Egyes feltételezések szerint a Nagy Piramist (Kheopsz piramis) szintén ő építtette, hogy a bölcsességet és Atlantisz mágikus birodalmának örökségét itt rejthesse el a világi tudástól elszigetelve. Sokan azonosítják Hermesz Triszmegisztosszal és a bölcsesség isteneként tartották számon, aki a Tabula Smaragdina (smaragd táblák) titkos soraiban foglalta össze a TUDÁS-t.

Rakd ki a piramist

A Tarot lapjait is ki lehet rakni piramis alakzatba. Ehhez az összes lap szükséges, ezért teljes. Magába foglalja mind a négy egyiptomi beavatási utat. A Tarot Szellemi Piramis rendszer egy Egységes rendszer, mely lehetővé teszi az elemzőnek a teljes sors megfigyelését. A 22 lap egysége, összefüggései, elhelyezkedése mutatja a teljességet, és így érthetővé válik a nagy titok. Ez az ősi módszer azért adható vissza most az emberiségnek, mert néhány évtizede elkezdődött az emberi tudat feltérképezése és modern leírása. Egyetlen kirakásban tudjuk szemlélni az emberi tudat három aspektusát (magasabb ÉN, ego, tudatalatti) és ezek egymásra gyakorolt hatását. Freud és Jung nyomán vált ismertté a tudattalan, a tudatalatti hatások feltárásának lehetősége és a magasabb ÉN (Self) fogalma, szerepe. Márpedig ezek megértése nélkül, a Tarot által feltárható analógiás láncolatokat és ezek hatását nem lehet észrevenni az ember életében, és nem nyerhetünk képet az ember cselekedeteinek szellemi okairól. A kirakás módja szimbolikus (piramis alak), a kártyákhoz tartozó számoknak a rendszer felépítésében alapvető jelentősége van.


A 22 lapot tehát piramis formában kell kirakni, így az ábra megfelel az egyiptomi beavatási útnak, mely a Tarot eredeti egyiptomi kirakási módja. A Szimbolikus Szellemi Piramis rendszer 22 nagy arkánumának kirakásából egyértelműen leképezhető ez a háromdimenziós piramis. A piramis kirakási módszer értelmezéséhez komolyabb szaktudás szükségeltetik, ezért érdemes az elemzést Tarot szakemberre bízni.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL