FÉSZEK

Nyulak, tojások, virágok - csodaszép húsvéti dekorötletek

Szerző:
Szabó Anna
Még mindig tudunk újat mutatni! Van még néhány ötletünk arra, hogyan díszítsd a lakást Húsvétkor. Ezúttal az étkező asztalra adunk néhány tippet!


Elragadó gondoskodás

Miközben csordultig teli van ez a rusztikus ládika élénk színű tojásokkal, bármelyik asztal díszévé válhat. Ha kedved támadna ilyet készíteni, akkor irány a bolhapiac, vagy a kreatív bolt. A bolhapiacos darabot ugyan kicsit fel kell újítanod, de a frissen vett újat ezzel szemben antikká kell varázsolnod. Helyezz bele apró cserepeket, színes tojásokat, friss tulipánokat és egy kis mohát. Máris kész a mestermű…

 

 

Ehető vendégkártya tartók

Csavarodjon édesség a helykártyákra. Csavarj körbe fekete medvecukrot és tedd egy csészébe. Pár percre helyezd mikrohullámú sütőbe, lágyítsd formára 20 másodperc alatt. Majd tedd félre teljesen kihűlni, azután óvatosan helyezz bele cukortojásokat.

 

 

Kis hűhóval csirkefelvonulás

Pár perc alatt összeállíthatod ezt az asztaldíszsort, amely garantáltan a gyerekek kedvence lesz. Egyszerűen ellenállhatatlanul édesek a szó átvitt és valós értelmében is. Tölts meg fehér tojástartókat apró, zöld cukrokkal majd tegyél rájuk felváltva pillecukor csirkéket és százszorszépeket.

 

 

Húsvéti tojáskoszorú

A koszorúk nemcsak télen mutatnak jól, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint ez a tavaszi hangulatot árasztó, ajtóra való darab. Egyszerűen 3, egyforma hosszúságú dróton húzz át különböző színű, méretű (ezek garantálják majd a hangulatot) tojásokat majd a végén kösd össze a drótokat. Vágd le felesleges drótot, és a csomók eltűntetésére köss rá egy masnit.

 

 

Záporozó báj

Bármennyire is hihetetlen a képen látható kancsó és teáscsészék mind-mind olcsó, bolhapiaci darabok. A húsvéti villásreggelihez a fehér abroszon virágokkal megtöltve nagyon jól mutatnak. Használj tulipánokat krém- és rózsaszínűeket, hogy ne billenj át a túlságosan tarka elrendezésbe.

 

 

Egyszerű, de nagyszerű

Ha valamivel lehet fokozni a percek alatt elkészíthető asztali díszek sorát, akkor ez az! De ehhez a következő hozzávalókból legyen otthon: mécsesbe való gyertya, szalag, gerbera és a vele harmonizáló szalag, feles pohár. A feles poharakba tölts kevéske vizet, majd a pohár méretéhez vágd le a gerbera szárát. Helyezd a virágokat a poharakba. A gyertyák oldalát vond be a szalaggal, majd rakd rá a virágok közepére.

 

 

Színes szalvétagyűrűk

Ezeket az egyedi szalvétagyűrűket így készítheted el: vegyél egy 22 centiméteres óndrótot, majd fűzz fel rá színes gumicukor tojásokat, és tekerd körbe a szalvétán, majd hajlítsd össze, hogy jól tartson.

 

 

Gofri kúp sárgrépaformán

Ez a mókás dísz az asztalon, de az ablakon is jól mutat. Nem kell más hozzá, mint piros és sárga ételszínezék, csoki vagy cukor tojások, gofri és celofán. Tölts celofánba tojásokat, színezd be a gofrikat piros és zöld színezékkel, majd ha megszáradt tedd bele a celofáncsomagokat. Végül a fűvel teli kaspóba állítsd bele a gofrikat.

 

 

Királyi nyúl

Távolítsd el a csomagolást két bontatlan konzervdobozról. Ragasztópisztollyal vagy kétoldalú ragasztóval ragaszd össze lentről felfelé növekvő nagyságú tortaformákkal. Díszítsd műfűvel, apró tojásokkal, a tetejére pedig helyezz egy szép, formás csoki nyulat.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL