5 dl finomliszt
200 g kockamargarin vagy vaj
2 evőkanál vaníliás cukor, vagy 1 evőkanál vaníliakivonat
Cukor
1. Morzsold össze a lisztet, a vajat és a vaníliát, míg szemcsés nem lesz. Könnyedén gyúrd össze. Fedd le alufóliával és legalább egy órára tedd a hűtőbe.
2. Sodord a tésztát 8 cm hosszú, közepén kicsit vastagabb hengerekké. Helyezd őket kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hajlítsd szarvacskákká.
3. A sütő középső rácsán, nagyjából 12 percig süsd. Ha megsült, a szarvacskákat még melegen mártsd cukorba.
A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK