GASZTRO

Ujjlenyomatkeksz (gluténmentes!)

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

125 g kockamargarin vagy vaj megpuhítva
½ dl cukor
1 tojás sárgája
2 ½ dl burgonya vagy kukoricakeményítő

Töltelék:
½ dl sűrű lekvár

 

Elkészítése:

1. Keverd habosra a vajat a cukorral. Keverd hozzá a tojássárgáját és a keményítőt. Gyúrj a tésztából kis labdákat. Helyezd őket kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

2. Egy kicsit lapítsuk ki, és csinálj kis mélyedéseket a közepükbe. Töltsd meg töltelékkel.

3. A kekszeket süsd a sütő középső rácsán nagyjából 15 percig.

A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL