125 g kockamargarin vagy vaj megpuhítva
½ dl cukor
1 tojás sárgája
2 ½ dl burgonya vagy kukoricakeményítő
Töltelék:
½ dl sűrű lekvár
1. Keverd habosra a vajat a cukorral. Keverd hozzá a tojássárgáját és a keményítőt. Gyúrj a tésztából kis labdákat. Helyezd őket kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
2. Egy kicsit lapítsuk ki, és csinálj kis mélyedéseket a közepükbe. Töltsd meg töltelékkel.
3. A kekszeket süsd a sütő középső rácsán nagyjából 15 percig.
A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK